Категории: България

След спецакцията в Сливен: Шест лица са с повдигнати обвинения за пране на пари. Организаторът на групата също е задържан(ВИДЕО)

Реклама

От мащабната спецакция в Сливен е разбит канал за контрабанда на различни стоки. В хода на спецакцията са намерени пари в чували, които са надхвърлили 1 милион лева. Това стана ясно на брифинг 

Окръжна прокуратура-Сливен привлече към наказателна отговорност шест лица, обвинени в контрабандно пренасяне на акцизни стоки и изпиране на пари. Те са установени и задържани при съвместна акция на Сектор „БОП“ – Сливен и ТД на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града. Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Танталов – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Сливен, и главен инспектор Слав Добрев – началник сектор „БОП“ Сливен.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев съобщиха, че съвместната акция е проведена през последните два дни. Предмет на претърсване са били 12 адреса на територията на град Сливен и околността. Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности, общата стойността на които възлиза на над 1 000 000 лв. Основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия, където те са били продавани па тройно по-висока цена. Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев добавиха, че дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България.

Три от обвиняемите лица са задържани за срок до 72 часа и предстои по отношение на тях да бъде внесено искане за мярка за неотклонение ,задържане под стража“. Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лина да бъде увеличен.

Мащабна спецакция в нас: Конфискувани са над 1 милион лева

Организаторът на групата също е задържан. Той е криминално проявен и притежава значително имущество – луксозни автомобили. При претърсвания на различни адреси са намерени парични средства на стойност над 600 000 лева. Установени са още злато и накити над седем килограма.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Този вулкан бълва злато на стойност 6000 долара всеки ден

Вулкан на Антарктида изхвърля злато на стойност 6000 долара всеки ден. Става въпрос за вулкана…

преди 60 минути

Черешите ли се превърнаха в новото злато: Ето колко струват в Пловдив и в Англия

Много хора са удивени от цената, ня която се предлагат ранните череши. Оказва се, че…

преди един час

Направиха нови записи на химните на Република България и Европа

В края на април министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови…

преди 2 часа

Какви температури ни чакат по Черноморието утре?

От НИМХ прогнозират, че утре времето в страната ще бъде предимно слънчево, като това се…

преди 2 часа

Честито: Рапърът Боро Първи ще става баща (СНИМКИ)

Стана ясно, че рапърът от Варна Борис Мравков, известен с артистичния си псевдоним Боро Първи,…

преди 2 часа

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Има нещо, което не знаем

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира, че е останал озадачен от това…

преди 2 часа