Категории: Варна

Невероятно постижение: Варненец подобри два световни рекорда на Гинес (СНИМКИ)

Реклама

Младият варненец Станислав Златарев успя да подобри два световни рекорда на Гинес – за най-много коремни преси за 1 час и за най-много коремни преси за 3 часа. Това сподели самият той за медия „Нова Варна“.

На 14 май Станислав от Варна в рамките на 1 час успя да стегне коремни мускули повече от 2600 пъти, а за внушителното време от 3 часа – цели 5500 пъти.

В присъствието на близки, приятели Станислав показа своята ежедневна рутина, благодарение на която успява да подобри своята издържливост и да промени коренно начина си на живот.

Снимка: Станислав Златарев

Следвайки метода на Ледения човек Уим Хоф, Станислав демонстрира медитация на базата на дишане и задържане на въздух за дълго време, а след като тялото му бе наситено с кислород, той показа пред смаяните погледи на присъстващите и влизане в специална ледена бъчва, пълна с вода и лед с температура малко над 0 градуса. 10 минути бе престоят му вътре, а веднага след това започна и изпълнението на зададената цел.

Досегашният рекорд за едночасовото предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 бройки по-малко. 3 часовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати направили около 4300 броя- с 1300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор.

Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на PROJECT FIT- фитнес зала за индивидуални тренировки и място превърнало се в нарицателно за успех и промяна на живота на стотици варненци. Занимава се със спорт през целия си живот и вярва,че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот.

Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.

Снимка: Станислав Златарев
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 57 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 2 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 2 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 2 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 2 часа