Категории: България

В деня на изчезването на криптотърговеца: Някой се е опитал да влезе в дома му

Реклама

Сестрата на изчезналия криптотърговец Александър Алтънбашев е забелязала лице, изцяло покрито с дрехи и с каска с пуснат визьор, което опитало да влезе с ключ в дома му. Впоследствие жената се развикала и маскираният се изплашил. В момента се изземват и се преглеждат записи от видеокамери, а въпросното лице се издирва

Издирват мъж, който в деня на изчезването на криптотърговеца Александър Алтънбашев, опитал да влезе в апартамента му. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, предаде Нова телевизия.

„По отношение на заявеното от сестрата на изчезналото лице, че в деня, в който той е забелязан последно около обяд, е видяла лице, което е било изцяло покрито с дрехи и с каска с пуснат визьор, влизащо с ключ в дома на нейния брат – да това е така”, каза тя.

По думите й сестра му го е забелязала, тъй като е имало преди това позвъняване на нейния звънец. „Те живеят в непосредствена близост един до друг. Появила се е на вратата, развикала се е, когато е видяла лицето, което в този момент непосредствено е преминало прага на апартамента на нейния брат. То се е изплашило и не е влязло във вътрешността на апартамента”, обясни Петрова.

Изземват се и се преглеждат записи от видеокамери, а лицето, което сестрата на търговеца на криптовалута е видяла, се издирва.

„Нямаме информация Алтънбашев да не е жив. Не мога да потвърдя версия да му се е случило нещо, довело до смъртта му”, заяви говорителят на Софийската градска прокуратура.

„Сестра му последно го е забелязала на мястото, където го е оставила – в „Младост”, в близост до мебелен магазин и кино в района на Бизнес парк. Това се е случило сутринта на 23 май. В последствие е имало кореспонденция с него през неговия мобилен телефон. След 12:21 той му е бил изключен. Изискани са данни за трафика, но не мога да коментирам повече на този етап”, съобщи още тя.

Основната линия, по която се работи, е отвличане. „В случаите за изчезнали лица обичайно се проверява и версията за укриване по собствена воля, като се изследва имало ли е причина да постъпят по този начин. В момента се извършват активни действия”, добави Десислава Петрова.

Проверяват се и видеокамерите на входа и изхода на София.

Петрова коментира и случая с откритите трупове, заровени в гориста местност край София.

„Разследването продължава. Колегите ще направят всичко възможно да проверят макар и неофициално заявените твърдения от обвиняемия преди неговото привличане, че става въпрос за около 50 тела. Ако бъдат установени още такива, ще бъдат предприети аутопсии и ще бъдат назначени експертизи, както се работи и с досега откритите тела”, каза говорителят на Софийската градска прокуратура.

„Изследва се и дали погребалната агенция е извършвала законосъобразно дейността си. Иззети са множество документи, извършват се справки. В процес на установяване сме дали обвиняемият има право да извършва погребални дейности”, добави тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Археолози откриха втора статуя в Хераклея Синтика

Откритието е направено преди малко повече от час (около 11 ч.) днес (20 септември). Българските…

преди 17 минути

Апелативен съд – Варна реши: Обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест заради влошено здраве

Заради влошено здраве обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест, съобщават от Апелативен съд…

преди 26 минути

Председателят на ОбС-Варна към кмета: Четете ги малко тия документи

Огромен скандал се разрази на пресконференция на кмета на Варна Благомир Коцев днес. Въпреки че…

преди 33 минути

Хората във Варна ще имат възможност да се разходят с водещ кардиолог и да разговарят за профилактика

Предстои да отбележим Световния ден на сърцето - 29 септември. В страната ще има много…

преди 41 минути

БАБХ затвори 31 обекта в областите Бургас, Варна и Добрич: Унищожават 17 180 кг храни

Затворени са 31 обекта по Черноморието след засилените проверки на Българската агенция по безопасност на…

преди 50 минути

Секретна операция у нас: Открито е голямо количество радиоактивен метал

Стана ясно, че специални екипи на ГДБОП са арестували няколко души, които са заподозрени в…

преди един час