Категории: Варна

Военноморският музей организира „синя акция“ и детска изложба

Реклама

Военноморският музей организира „синя акция“ и детска изложба в подкрепа на опазването на водите и моретата. Изложбата ще бъде открита на 5 юни във Военноморския музей във Варна. Най-добрите творби ще получат награди

На 5 юни – Световния ден на околната среда, от 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата с детски рисунки „За да има море и утре“. Тя е финалният етап от организирания от ВММ конкурс в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Най-добрите творби, селектирани от тричленно жури с председател художникът Димо Миланов, ще получат награди, осигурени от магазините за арт материали „Слънчоглед“, акционерно дружество „Поддържане чистотата на морските води“, рекламна агенция „Уеб идея“ и магазини „Фен зона“.

През целия ден Военноморският музей ще бъде домакин на „синя акция“. Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, ще получи картичка с рисунка, участвала в конкурса, и информация за начините за намаляване на потреблението на природните ресурси, ограничаването на отпадъците и тяхното рециклиране. Вредният за морето и околната среда отпадък ще бъде извозен и рециклиран от фирма „Елбимекс“, която също предоставя част от наградите за малките художници. От организацията „Пауър Джъмп“ ще се включат със специални „шишеяд“ и кен преса, благодарение на които по интересен и забавен начин децата ще се учат как да улеснят процеса на възобновяване на суровините.

Военноморският музей очаква всички малки и големи посетители, готови да се включат в инициативата и да поемат отговрността за грижата и опазването на чистота на нашето море и природа.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Мъгла и облаци сутринта и слънце през деня

От НИМХ прогнозират, че времето днес (25 септември) ще бъде предимно слънчево. Очакват се максимални…

преди 28 минути

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 14 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 14 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 15 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 15 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 15 часа