in

Първа визита на посланика на Кралство Нидерландия във Варна: Коцев му връчи плакет

Снимка: Facebook/ Благомир Коцев

Това написа областният управител на Варна във Facebook

„Днес се срещнах с посланика на Кралство Нидерландия в България – Н. Пр. Симон ван дер Бург“, започна поста на Благомир Коцев във Facebook.

„Това е първата визита на дипломата в морската ни столица. На нея обсъдихме двустранните отношения в сферата на бизнеса и чуждестранните инвестиции на територията на региона. Споделих кои са предимствата на Варненска област, както и приоритетите пред нас по отношение на развитието на културния и историческия туризъм в региона. Надеждите ни са съвсем скоро да бъде възстановен нормалния туристически обмен между двете страни през летния сезон. Както е ясно на всички ни, той беше нарушен поради ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19.“

„Н. Пр. Симон ван дер Бург се запозна със създадената от нас организация по настаняването, обслужването и преместването на украинските бежанци от хотелите във вътрешността на страната в държавни бази. От намиращите се в момента около 15 хиляди украински бежанци в хотелите, само 5000 души ще останат в тях, като хотелиерите са заявили желание да участват в новата програма за помощ на украинците, която ще започне след 31 май.“

„В края на срещата връчих на посланика плакет, изобразяващ реплика на фигура от намереното край Варна съкровище с най-старото технологично обработено злато в света“, заключи областният управител.

Публикувано от Станислава Гавазова

Завършила съм бакалавър „Журналистика“ в Нов български университет, а в момента специализирам магистратура „Графичен дизайн за дигитални и печатни медии“. Имам интерес и съм мотивирана по отношение на работата в медии. За мен е необходимост да се развивам и обогатявам знанията и уменията си.