in

Радев към бежанците: Трябва да се уважават решенията на държавата

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Това коментира българският президент по отношение на темата с бежанците, допълвайки, че е необходимо да се следват указанията на българските институции

„По отношение на бежанците от Украйна е необходима внимателна и постоянна като ангажимент политика“, заяви президентът Радев, помолен да коментира последните решения на управляващите, свързани с настаняването на бежанците.

Държавният глава припомни, че основният приоритет в началото на кризата е бил интеграцията на бежанците от Украйна в обществото ни, докато сега този приоритет се задрасква, на фона на острия недостиг на квалифицирани специалисти у нас, като лекари, медицински сестри и инженери.

„Всеки, който има желание да работи, да се издържа с труда си, децата му да учат в наши училища, трябва да получи такава възможност“, подчерта президентът Румен Радев.

Той открои и необходимостта бежанците да следват указанията на българските институции и да уважават решенията на държавата, ако разчитат на нейната подкрепа.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.