Категории: България

Костадинов за скандала в Парламента: Аз съм много възпитан човек

Реклама

Това заяви лидерът на „Възраждане“, допълвайки, че постъпката му е била следствие от отправени към него клевети и е било необходимо да защити честта си. Припомняме, че скандалът, който почти доведе до бой в Народното събрание, се разрази на 1 юни, когато в пленарна зала присъстваха и деца по повод Деня на детето. Костадинов представи и документ, с който доказва, че думите по негов адрес са „клевети“. Той нарече епитетите, отправени от Искрен Митев „целенасочена провокация“

„Аз съм много възпитан човек, отговорих мъжки на едни клевети и защитих честта си“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод напрежението в залата на Народното събрание пред очите на деца на 1 юни, предаде bTV.

Тогава той и депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев почти се сбиха, след като Митев нарече Костадинов „Копейкин“ от трибуната и го обвини в присвояване на средствата от субсидията на партията.

В студиото на bTV Костадинов донесе документи, които по думите му доказват, че има сметка само и единствено в лева, на която получава заплатата си, а къщата му е закупена с ипотека.

„Човекът излиза и ме нарича крадец, после ме нарича с епитети от руската класическа литература. Да, казах му, че ще му разбия носа“, призна Костадинов.

На въпрос дали наистина би посегнал физически на своя колега, лидерът на „Възраждане“ каза, че такава ситуация няма как да се случи нито в НС, нито навън.

„На децата в залата показах, че когато един човек има наранена чест, трябва да я защити веднага и на момента“, каза още Костадинов.

„Това, което казах там е реакция, която е нормална. Мъжка реакция. Извинявам се на присъстващите деца, че станаха свидетели на просташко поведение от страна на Искрен Митев“, каза Костадинов.

Според лидерът на „Възраждане“ той не заслужава наказание от НС.

„Това е рецидив за хората от „Продължаваме промяната“. Вчера един от техните депутати размахваше средни пръсти. Това лице е зам.-председател на комисията по образование, това лице е член на комисията по култура. Защо никой не поставя въпроса за неговата оставка“, каза Костадинов по повод друг скандал в НС с неприличен жест от страна на Христо Петров – Ицо Хазарта.

Епитетите от Искрен Митев бях целенасочена провокация“, каза още Костадинов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

865 години затвор получава строителят на рухнала сграда при мощното земетресение в съседна Турция

При мощното земетресение от 6 февруари 2023 г., в рухналата сграда в Южна Турция са…

преди 3 часа

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в "Хари Потър" и "Абатството…

преди 3 часа

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 4 часа

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 4 часа

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 5 часа

По сигнал на медия „Нова Варна“: На какво се дължи измирането на дребна риба във Варненското езеро, за което сигнализираха читатели?

В началото на месеца в редакцията на медия „Нова Варна“ бяхме получили сигнал за забелязана…

преди 5 часа