in

Протест пред НС в подкрепа на отстранения Никола Минчев: Премиерът агитираше протестиращите

Кадър: bTV

Премиерът скандираше „Заедно!“ с протестиращите. Чуват се и възгласи „Мафията вън“

Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят подкрепата си към Никола Минчев, предаде БНТ.

Малко след 10.30 часа при тях дойдоха депутати от „Продължаваме промяната“, които им благодариха за активната позиция и за решението им с действията си да защитят парламентаризма и демокрацията.

„Аз съм тук заради всички петоколонници, които продължават да натискат държавата ни в блатото. Те събират всички българи в различни кошове за боклук и спъват демократичното развитие на България“, каза един от гражданите.

Народните представители декларираха, че ще продължат да отстояват принципите на коалицията – съдебна реформа, повишаване на доходите и пенсиите, борба със сивия сектор, подкрепа за бизнеса.

„Това, което се случва в момента, е още повече да отблъснем хората от парламентаризма, от идеята, че България може да се управлява по този начин. Ние не сме президентска република. Трябва да се управлява от правителство, избрано от парламент, който да работи“, заяви друг от подкрепящите.

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест в подкрепа на отстранения по-рано председател на парламента Никола Минчев.

Чуват се възгласи „Мафията вън“: които сме свикнали да чуваме в антиправителствени протести. Сега те са насочени към партиите: с чиито гласове беше отстранен председателят на парламента, предаде bTV.

Недоволството беше организирано във „Фейсбук“ от група граждани и започна към 18:30 часа
При протестиращите излязоха депутати от „Продължаваме промяната“, както и лица от „Демократична България“. Бившият председател Никола Минчев излезе навън и беше аплодиран от мнозинството. Към него се присъедини и Асен Василев.

Мисля, че само мога да благодаря на опозицията за това, не на опозицията, на новото мнозинство, заяви Никола Минчев и допълни:

„Нямам думи, с които да изразя това, което чувствам. Благодаря ви искрено за тази невероятна подкрепа. Продължаваме да се борим, борбата в крайна сметка ще бъде успешна, няма съмнение в това“, каза той пред протестиращите.“

Последните 6 месеца живеем в малко по-позитивно място, тук съм, защото не искам да се връща статуквото, каза един от гражданите. Той допълни, че днешното събиране е в подкрепа на управляващите.

За първи път идвам на такъв протест, обикновено съм от другата страна, добави той.

 

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/