Категории: България

Нинова: Истинската победа са хората навън, вътре в парламента е пирова победа

Реклама

„Възраждане“, ДПС и ГЕРБ гласуваха против да се увеличат доходите на младите семейства, пенсиите и парите на земеделците, това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова. „Истинската победа са хората навън, вътре е пирова победа“, заяви вицепремиерът

„Днешният ден беше много показателен. „Възраждане“, ДПС и ГЕРБ гласуваха против да се увеличат доходите на младите семейства, пенсиите и парите на земеделците, за да ни осигурят храната през зимата. Това е показателно какви коалиции се формираха и какво подкрепят.“ Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание.

По думите й днес задкулисието се е организирало, за да спре началото на промяната, която са започнали. „Възраждане“, ДПС, „Има такъв народ“ и ГЕРБ свалиха председателя на Народното събрание. Тези хора ще се самосвапят, те ще трябва да обясняват на своите избиратели как така „Възраждане“ и ДПС са заедно, как така ИТН днес се съюзи със задкулисието. Те трябва да обясняват“, каза още лидерът на левицата.

„Математиката днес победи, но хората и избирателите на тези партии са нещо съвсем друго, това е истинската победа днес. Тяхното е пирова победа вътре. Това ще се върне като бумеранг върху колегите, които изневериха на избирателите си“, заяви вицепремиерът.

Във връзка с направеното в пленарната зала предложение за изтегляне на гласуването на вота на недоверие още в неделя Нинова заяви: „Очевидно бързат, за да не се увеличава напрежението, в неделя да мине дебата по вота на недоверие, това е невъзможно. Програмата вече е гласувана, не може да бъде променяна, освен ако председателят реши“, коментира вицепремиерът.

Нинова бе категорична, че най-лошият вариант са предсрочни избори и се обоснова: „Това означава да оставим държавата на прага на есента и на зимата в несигурност, в политическа нестабилност. Не дай боже без парите за пенсионери, земеделските производители, младите семейства и работници. Това е най-лошото“, заяви тя и продължи: „Няма да могат да се приемат законите за Плана за възстановяване и устойчивост, тоест ще продължим да губим важни средства за България. Така че е ключово правителството да продължи“, категорична бе тя.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 58 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 2 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 2 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 2 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 2 часа