in

Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ: Аз се наслушах вчера на смелчаци (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Дневник

Състоя се извънреден брифинг на ГЕРБ, по време на който лидерът на партията Бойко Борисов коментира кризата, обхванала България и действията на управляващите. Той направи горещ анализ на политическата обстановка в България и отправи тежки критики

„Свидетели сме на един страхлив премиер. Както обещах в събота, запознахме с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за

България, е благодарение на ЕС“, заяви Бойко Борисов.

„ГЕРБ е създадена като партия за европейското развитие на България“.

„Аз се наслушах вчера на смелчаци. Как не ги е било страх. Премиерът и управляващото мнозинство взимат тежки и непопулярни решения. Когато се отстоява принципът, а принципът е, че в момента Западът, НАТО, Европа, Евроатлантическите партньори искат разширяването на Балканите… Аз действително не мога да си представя как премиерът казва, че не е чел най-важната тема за България. А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет, ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от МС в парламента. Кой е този някой, кой му пречи? Защо е този страх?! Нали е много смел, от кого се страхува?“, попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„За разлика от него не сме толкова смели, но знаем да си гледаме работата и знаем да си пазим партньорите. И тук съм съгласен с президента Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра от тази не може да се направи, и е поело пълния контрол в лицето на ЕК по изпълнението на всички точки по всяка една тема“, отбеляза Борисов.

Той разкритикува „отново тези, които хвалят това правителство“.

„Нищо не е надградено за 6 месеца в отношенията с РСМ. Нула! Всичко е нула! Председателството може да не удовлетворява и двете страни, но е крачка напред към разширяването на Западните Балкани. Протоколът даже не е подписан. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче. И който не е с него, е мафия“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Какво предателство има в това да накараш двата народа да са в една общност? Младите поколения вместо да се бият по социалните мрежи, да се прегръщат. За какви Балкани, за каква Европа говорим? Защо не ми направите и на мен едно аутокю да си говорим някой път… Сега разбирам, че е свикана днеска Комисията по външни въпроси в 15 ч. едновременно със заседанието на Министерски съвет. Тия определено се страхуват! Но защо лъжат, че друг име е виновен?!“, коментира Борисов.

„Ако този страхливец и лъжец се престраши, ще има 59 депутата подкрепа за даване на зелена светлина за присъединяването на РСМ и Албания. Така че да си свика веднага Министерския съвет, да даде предложение, да дойде в парламента. Не се страхувай, колега, извинявай, че те наричам така. Защото ако не се случи, ще се обърне риториката и мафиотът ще станеш ти. И понеже съм вярващ човек, искам да изразя благодарност за решението на Светия Синод за вдигането на схизмата на църквата на Северна Македония“, заяви Бойко Борисов и благодари на патриарха и владиците: „Те вчера направиха това, което ние правим днес“.

„Уважаеми колеги, аз вярвам във вас! Това е най-правилното решение за бъдещето на ЕС, Балканите и България. Ние няма да допуснем путинизация на евроатлантическата ориентация на България.

Еврозона, диверсификация, разширение на Западните Балкани, НАТО. Ние първи дадохме най-много пари, за да приведем армията в такава готовност. Така че да спрат да си играят: „Който не е с нас, е мафиот“ – както едно време: „Кой не скача, е червен“. Така само ще дотрошите държавата! Вотът е парламентарна практика“, отбеляза той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.