in

Удря ни магнитна буря, която ще трае 4 дни

кадър: YouTube

През новата седмица се задава първата магнитна буря за юли. Тя ще започне на 7 юли вечерта и ще приключи на 11 юли вечерта.

През пълните четири дни се очакват резки скокове в активността на Слънцето, което в своя пик ще достигне отметката от 4 пункта по сила. Такава буря ще има на 10 юли, а в останалите дни от бурята активността ще бъде равна на 3 бала.

Втората магнитна буря ще бъде най-мощната и ще запази мощността си на ниво 4 пункта в продължение на три дни. Бурята ще започне на 13 юли вечерта и ще приключи до вечерта на 16 юли, като рязко ще премине в пълно затишие.

Третият период на слънчева активност ще продължи три дни и ще бъде най-слаб на фона на вече описаните магнитни бури. Бурята ще започне на 19 юли вечерта и ще приключи до вечерта на 22 юли. През цялото това време Земята ще бъде атакувана от геоудари със сила от 3 точки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/