Категории: Варна

Във Варна предадоха на съд мъж, ограбил магазин на свой познат: Ударил го и след това избягал

Реклама

Действието се развива март месец тази година. Мъжът е решил да действа смело, като е ограбил цялата каса на хранителния магазин. Впоследствие става ясно, че собственикът на магазина е негов приятел. Подробностите се очакват

28-годишен мъж, извършил грабеж от магазин за хранителни стоки при условията на опасен рецидив, бе предаден на съд. Това съобщиха от Апелативна прокуратура, гр. Варна.

Обвиняемият, известен на органите на реда, е бил осъждан многократно за различни престъпления. До ноември 2021 година е претърпял ефективно наказание за предходно извършено деяние. По данни, човекът е бил без постоянна работа и не получавал редовни трудови доходи. Тъй като му трябвали пари, решил да извърши кражба от магазина на свой познат, който се намирал в ж.к. „Владислав Варненчик“. Търговското помещение било разположено на първи етаж от сграда, а над него живеел собственикът му.

На 23 март 2022 година, около 03:00 часа през нощта, С.К. предприел действия за реализиране на плана си. Прескочил оградата, влязъл в двора на къщата и демонтирал стъклото на входната врата на магазина. Преровил касата и успял да вземе всички пари, които били вътре. Взел и кутия с цигари, след което побързал да напусне обекта.

При проникването му вътре обаче се задействала охранителна система, която уведомила собственика на магазина. Така двамата познати мъже се озовали един срещу друг на входа на магазина. За да запази парите, които е взел, обвиняемият ударил в лицето другия мъж и избягал. Няколко дни по-късно бил задържан.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, С.К. може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и да отнеме част от имуществото му.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пробив в науката: Учени в България създадоха прототип на човешка кожа

За огромното постижение съобщават от Център по растителна системна биология и биотехнология. Създаденият от учените…

преди 36 минути

Скоро ни удря силна геомагнитна буря от клас G3

Астрономи предупреждават, че се очаква геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 4 - 5…

преди 47 минути

Моторист пострада на пътя Бургас – Варна

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия "Нова Варна", че на пътя Бургас - Варна…

преди 53 минути

Откриха готова за пласиране марихуана за 7,5 млн. лв. в къща край Бургас

Голям удар на полицията в Бургаско. Около 250 кг готова за пласиране марихуана е открита…

преди 59 минути

Криминалисти откриха наркотик в дрехите на 79-годишна жена в България

Различни наркотични вещества са иззети при спецкация на ботевградските криминалисти, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-София.…

преди един час

Важно за България: Ето каква минимална заплата се готви

Минималната работна заплата (МРЗ) да стане 1272 лева след четири години. Това предвиждат Указания за…

преди един час