Категории: България

Масови проверки по пътищата: Все по-често дрогирани и пияни шофьори

Реклама

Въпреки засилените проверки по пътищата на България, щофьори все още си позволяват да сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Лек автомобил „БМВ 320 Д“ е спрян около 21.10 часа на 16 юли по улица „Васил Левски“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 21-годишният водач от село Дянково шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин. Предоставена е кръв за химичен анализ. Младежът е задържан в РУ-Разград. По случая е започнато досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК, съобщават от полицията.

Автомобил „БМВ 530 Д“ е спрян около 22.00 часа на 16 юли на кръстовището от главен път Е-70 към село Ясеновец. В хода на предприетите контролни действия пътните полицаи установили, че 19-годишният водач от Ясеновец шофира под въздействието на наркотични вещества. Направената проба с „Drug test 5000“ реагирала положително на кокаин. След отказ да даде кръв за медицинско изследване водачът е задържан в РУ-Разград. Отпочнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

„Фолксваген Голф“ е спрян за полицейска проверка по „Южен Булевард“ в Разград. Около 22.00 часа на 16 юли е установено, че 28-годишният водач от село Острово управлява превозното средство след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,61 промила. Той отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

35-годишен мъж от кубратското село Савин е задържан за шофиране след употреба на дрога и притежание на наркотични вещества. Около 23.00 часа на 15 юли в Савин е спрян лек автомобил „Опел Корса“. Водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел наличие на канабис и амфетамин. След отказ да даде кръв за химичен анализ мъжът е задържан в РУ-Кубрат. Отпочнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК. При последвалото претърсване в недвижим имот, обитаван от задържания, са намерени 1,2 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис.По случая е образувано досъдебно производство по чл.354А, ал.3, т.1 от НК.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Чар за Пулев: Ще смачкам Кобрата. Ще му помогна да стане баща на пълен работен ден

На 7 декември предстои Махмуд Чар да се изправи срещу Кубрат Пулев, за да защити…

преди 2 минути

В България откриха мъртъв мъж: Бил е обявен за издирване

От пресцентъра на ОДМВР-Враца съобщават, че тялото на 70-годишен мъж от град Вълчедръм е намерено…

преди 19 минути

Удря ни втората най-мощна магнитна буря за 2024 година

Стана ясно, че е била регистрирана особено голяма експлозия на Слънцето през нощта. Имало е…

преди 39 минути

Подробности за допълнителното разследване срещу кмета на Варна Благомир Коцев

Както медия "Нова Варна" първа ви информира, Апелативният съд във Варна върна делото срещу кмета на…

преди 2 часа

Министър Запрянов: Възможни са терористични действия в Европа на ислямистките организации

Приупомняме, че президентът Румен Радев обчви, че свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална…

преди 2 часа

Полезно за всеки шофьор: Как да платим по-малка глоба към КАТ?

Колкото и да е примерен и внимателен един шофьор, все някога се случва да му…

преди 2 часа