in ,

Община Варна търси смели граждани, които да ловят змии, срещу заплащане

Снимка: Pixabay

От Общината организират кастинг за най-смелия варненец, който да се справя с ловенето на змии в града. Неговата задача ще бъде да хваща влечугите, за да предотврати опасните инциденти, които биха могли да се случат вбъдеще

Община Варна търси да наеме змиеловец, който при нужда да хваща и премества влечуги от публични и обществени мести. Това става ясно от публикуваната обява в сайта на администрацията.

Кандидатите могат да подадат документи до 29 юли. От тях не се изисква завършено висше  образование, професионална област или опит. Иска се да имат разрешително за ползване на изключения от забраните от Закона за биологичното разнообразие. Подборът за заемане на длъжността ще се проведе чрез събеседване. Изборът на кандидати се определя на база подадени документи.

Заплащането се извършва на база свършена работа. Змиеловецът ще получава по 25 лева при посещение на място, при изрично искане от страна на Община Варна, а в случай, че бъде заловена змия – 50 лева. За извършената работа се съставя протокол, който се подписва на място от лицето, подало сигнала.

Към момента, макар и без договор, работата по залавяне на влечуги за Община Варна върши Боян Благоев. Той се занимава с това вече няколко лета. От началото на сезона е хванал над 10 змии.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/