in

Във Варна ще гостуват двама доказани в световен мащаб онколози: Ще консултират безплатно

Снимка: Brenner Group

Проф. д-р Енис Йозяр и проф. д-р Фунда Чорапчъоглу – специалисти в онкологията – гостуват във Варна в края на юли. Те са двама от най-доказаните в световен мащаб турски експерти в областта на детската онкология и радиоонкологията. Желаещите могат да се запишат за консултации, които ще се проведат в рамките на един ден

Проф. д-р Фунда Чорапчъоглу и проф. д-р Енис Йозяр ще гостуват в морската столица, където ще консултират безплатно деца и възрастни с онкологични заболявания.

На 30.07.2022г., жителите и гостите на град Варна ще имат възможността да се възползват от безплатни консултации с двама от най-доказаните в световен мащаб турски експерти в областта на детската онкология и радиоонкологията. Запазилите час за консултациите, ще имат възможност да разговарят с професорите от болница Аджъбадем Маслак в Истанбул.

Консултациите ще бъдат паралелни и ще се проведат в рамките на един ден в град Варна, но са независими една от друга. Желаещите могат да запишат час с проф. Чорапчъоглу или проф. Йозяр.

Събитията са подходящи за:

  • възрастни и деца, страдащи от онкологични заболявания в различни етапи на болестта;
  • хора, които имат нужда от съвет за ранна диагностика на карцином;
  • пациенти, търсещи второ мнение за вече провеждащо се лечение
  • Пациенти, търсещи алтернатива за лечение в Турция.

Консултациите ще се извършват на база на предварително изпратени изследвания и документи – епикризи и образна диагностика от последните 6 месеца, както и попълнен формуляр с кратка история на заболяването. При необходимост пациентите ще бъдат препращани към другия специалист.

Проф. д-р Фунда Чорапчъоглу е един от най-добрите турски детски онколози. С повече от две десетилетия клинична практика, тя е излекувала успешно над 2000 деца от различни държави, страдащи от левкемия, лимфоми, мозъчни тумори и тумори на бъбреците, очите, костите и меките тъкани. Успеваемостта на лечение на проф. Чорапчъоглу надхвърля 85%, като при бъбречните заболявания и лимфом на Ходжкин тя достига над 95%. С правилната диагностика и поставена диагноза, децата имат шанс да бъдат не просто излекувани, но да продължат да водят пълноценен начин на живот.

Проф. д-р Eнис Йозяр е турски радиоонколог и академик в Катедрата по радиационна онкология в Университета Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar. През годините е имал възможността да усъвършенства знанията и уменията си във Франция и САЩ, като в момента е част от екипа на болница „Аджъбадем Маслак“ в Истанбул като специалист по радиационна онкология.

Проф. Йозяр е един от малкото специалисти, които успешно работят с някои от най-модерните и иновативни технологии за радиотерапия. Сред отличителните апарати са Viewray MRIdian Linac – съчетание между линеен ускорител и вграден ядрено-магнитен резонанс (ЯМР). Наричан „най-умният уред за радиотерапия“, MRIdian позволява супер прецизност при облъчване с минимално засягане на здрави тъкани.

Линейният ускорител Еthos Linac е друг изключително важен апарат, с който проф. Йозяр работи. Именно той е първият специалист в Турция, който успешно внедрява технологията с изкуствен интелект за лечение на онкоболни пациенти.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.