Категории: България

ГЕРБ настояват за незабавен избор на нов председател на КЕВР (ВИДЕО)

Реклама

ГЕРБ излезе с искане за спешна смяна на председателя на КЕВР заради погазената Конституция. Това обявиха народни представители от партията по време на брифинг, състоял се в кулоарите на НС

Депутатите от ГЕРБ-СДС поискаха незабавен избор на нов председател на КЕВР. Брифингът бе даден минути, след като бе оповестено решение на Конституционния съд, което гласи, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията.

„Кирил Петков сам каза, че ще обезсили меморандума с Джемкорп, защото има сведения от ДАНС, че този меморандум представлява заплаха за националната сигурност на България. Днес получихме писмо от ДАНС, от което следва, че включването на посредници при доставката на газа е въпрос, който трябва да бъде отнесен на вниманието на Върховната касационна прокуратура. Това означава, че в нашия сигнал се съдържат сериозни данни за извършени престъпления. От този момент КЕВР няма председател. Председателят е свален с решение на КС“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков и настоя за незабен избор на нов председател на КЕВР.

По думите му депутати от бившата четворна коалиция са допуснали нарушения в Конституцията. Той визира Христо Иванов, Атанас Славов, Ива Митева и Крум Зарков.

“Тези хора нямат право да говорят за съдебна реформа. Те допускат нарушение на Конституцията и законите. Ако настояват да приемат Закон за изменение на закона за КПКОНПИ, нека знаят, че този закон също ще бъде обявен за противоконституционен”, категоричен бе Чолаков.

Той заяви още, че от ГЕРБ ще обявят за незаконно и евентуалното назначение на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия. “Тази агония трябва да приключи веднага”, категоричен бе Чолаков.

Десислава Атанасова също обвини депутати от ПП, ДБ, ИТН И БСП, като каза, че “за пореден път газят законодателството и Конституцията”.

“Великите юристи от ПП, ДБ, ИТН и БСП направиха промяна на закона за човека и въпреки това сбъркаха, защото той не отговаря на тези условия”, заяви Атанасова, визирайки председателят на КЕВР. “Всяка от страните, която има интерес, може да събори решения на КЕВР, взети от избирането на противоконституциония председател досега. Това означава хаос за българската енергетика! Жалко е, че има доктори по конституционно право в този парламент”, каза още Десислава Атанасова.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Диан Иванов: Информацията за спиране на „Синята зона“ във Варна е спекулация

Диан Иванов: Във връзка с разпространена невярна информация за спиране работата на "Синята зона" във…

преди 10 часа

Карлос Насар обяви: Ще направя всичко възможно да запазя Федерацията по вдигане на тежести

По-рано днес Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) обяви фалит заради големите задължения. Карлос…

преди 13 часа

Български полицаи простреляха румънец, опитал да премине река Дунав в каруца

Стана ясно, че мъж от село Телеорман е бил прострелян и е в тежко състояние.…

преди 13 часа

Александър Лукашенко: Ако поляците се опитат да откъснат Западна Украйна, ще окажем помощ на украинците

Според беларуския президент в центъра на претенциите на Полша е желанието ѝ да откъсне Западна…

преди 13 часа

Силни магнитни бури връхлитат Земята до края на месеца

Силна магнитна буря се очаква в следващите дни. Причината е мощно слънчево изригване, което се…

преди 13 часа

Диетолог обяви кои са храните, които съкращават живота

Диетологът Лиза Афинская обясни кои са най-опасните храни, които са вредни за продължителността на живота.…

преди 14 часа