Категории: България

Нинова: Решението на конституционния съд блокира работата на КЕВР (ВИДЕО)

Реклама

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство. По нейни думи взетото решение на конституционния съд (КС) за обявяването на избора на председателя на КЕВР за противоконституционно, блокира работата на КЕВР, като това означава, че няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода. Това, по думите на Нинова, създава и нов проблем около формирането на правителство

„Въпросът с програмата вече ни се струва лесен, на фона на това, което ни се случи от вчера. От вчера сме в много различна ситуация. Изключително сме загрижени от това как ще се развият процесите оттук нататък. Имам предвид решението на конституционния съд, което обяви избора на председателя на КЕВР за противоконституционно“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Народното събрание и поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство.

„Ситуацията е следната. Това решение блокира работата на КЕВР. Това означава, че няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода, не можем да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните и палатите. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите от вчера, че искат 4 седмици за избор на нов ръководител на КЕВР“, продължи тя.

„Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било супер неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото, заяви Нинова, като уточни, че от друга страна това би означавало БСП, които са мандатоносители в момента, да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос“, каза Нинова.

Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това, допълни тя.

„В 11 часа събирам ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова. Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август“, заяви лидерът на БСП.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Полицията във Варна задържа мъж, откраднал мобилен телефон

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия "Нова Варна", че е бил задържан млад варненец,…

преди 18 минути

Издирва се бивш полицейски шеф: Изчезнал е безследно

Калин Колев е в неизвестност от 2 октомври (сряда). Мъжът е оставил документите си вкъщи…

преди 32 минути

Няколко области в България са предупредени за вятър със скорост между 70 и 80 км/ч

От НИМХ обявиха жълт код за силен вятър със скорост между 70 и 80 км/ч…

преди 41 минути

Във Варна хванаха жена с фентанил и метамфетамин

От пресцентъра на ОДМВР-Варна съобщават за медия "Нова Варна", че жена е била задържана заради…

преди 45 минути

Абонати във Варна и областта остават без вода днес: Това са адресите

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, е следните райони във Варна и областта ще…

преди 50 минути

Жители на село край Балчик са без вода с дни

Има сериозен проблем с водопроводната мрежа в балчишко село. Става въпрос за с. Гурково. Хората…

преди 54 минути