in ,

Мащабна среднощна проверка по крайбрежните заведения във Варна

Кадър: BNT

Мащабна проверка направи полицията по крайбрежните заведения в петък и събота през нощта, съобщиха за медия „Нова Варна“ от Пресцентърът на ОДМВР-Варна.

Нощна акция се проведе в петък и събота из заведенията по морето. Инспекцията бе осъществена от служители на „Криминална полиция“, колегите им от „Икономическа полиция“ и екипи на Първо, Второ и Четвърто РУ. Целта на операцията бе установяване на малолетни и непълнолетни лица – без придружител, след 22 часа; установяване на лица разпространяващи наркотични вещества; водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или упойващи/ наркотични вещества; проверка за продажба на акцизни стоки без бандерол.
При проведената специализирана полицейска операция във Варна – на Морска гара и крайбрежните заведения в кв. Аспарухово, бяха проверени: седем питейни заведения; 236 бр. МПС- та; 509 бр. лица. Бяха установени 51 бр. нарушители – съставени са 36 бр. АУАН и 15 бр. фишове. По време на двудневната инспекция бяха тествани, за алкохол и наркотични вещества, 67 водача. От тях с положителна проба се оказаха – 9 за алкохол и 11 след употреба на различни видове наркотици. В Първо РУ за срок до денонощие бяха задържани петима граждани, у които бе открито различно по грамаж и вид наркотично вещество. По случаите са образувани бързи полицейски производства.
Проверките, за установяване на нарушения по крайморските заведения, ще продължат през целия летен сезон.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/