Категории: Варна

ГЕРБ/СДС – Варна: Областите в страната се чувстват като изоставени сирачета. Варненска област не прави изключение (ВИДЕО)

Реклама

Днес се проведе пресконференция на ГЕРБ/СДС – Варна на тема „Актуалната политическа обстановка”

Народният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Красен Кралев откри днешния брифинг на ГЕРБ/СДС – Варна. Той заяви, че е ясно, че вървим към предсрочни избори през месец октомври. По негови думи Корнелия Нинова ще направи всичко възможно, за да „продължи агонията“ за съставяне на кабинет още няколко дни или седмица.

Кралев коментира събитията от петък, свързани с изтеклия запис от заседанието на „Демократична България“.

„Драматичните събития от петък показаха много неща. ДБ и БСП така са се прегърнали, че чак са се слели. Колегите от ДБ явно не искат никога да се разделим със социализма и Държавна сигурност, защото отхвърлиха предложението на опозицията и едно от изискванията за председател КПКОНПИ – да не бъде свързан с репресивните структури на Държавна сигурност. Явно държат да продължим да сме свързани с фигури от миналото. Ясно е, че съдебна реформа не искат. Всичко се върти около името на Бойко Рашков, който искат да използват в част от репресиите, които смятаха да извършват срещу опозицията. Това стана ясно от изтеклия запис от заседанието на ДБ“, заяви Красен Кралев.

„Изтеклия запис на заседанието на ДБ от петък показа как функционира задкулисието в държавата и кои са истинските слуги на олигарсите“, допълни той.

„Вчера Кирил Петков заяви, че на предстоящите избори ДБ и БСП ще търсят мнозинство от 121 депутати. Гласуваш за ДБ – получаваш БСП. Гласуваш за ПП – избираш Борислав Гуцанов. По този начин ПП успяха да реанимират един човек, който беше изпаднал в политическото небитие.

 

„Излезе поне една новина от събитията от последните дни с изтеклите записи и последвалите реакции от различни политици от доскорошната четворна коалиция. Че най-вероятно отиваме на предсрочни парламентарни избори. В обобщение на новината Продължаващата промяна слава богу върви към своя край“, заяви Павел Христов.

„Наследството което оставя е тежко. В национален план – задълбочени проблеми и несправяне с всички секторни реформи, които обещаваха. Регионалната политика също не прави изключение. Областите в страната изпитват особени затруднения, чувстват се като изоставени сирачета. Варненска област не прави това изключение. И тук областният управител Коцев месеци наред мълчи по важните проблеми, бяга от тях, не коментира нищо, не дава решение, не дава предложения. Опитва се да замита всичко под килима“, заяви Христов.

„Ще продължим да говорим за актуалната тема за забраната за движение на автомобили в Морската градина на Варна и Крайбрежната алея. Една тема, която се опитва да се продаде на варненската общественост като едва ли не нерешима, но истината е много простичка. Принципите, на които стъпи забраната за движение на автомобили в зоната на Алея Първа, на абсолютно същия принцип могат да бъдат забранени и автомобилите в Морската градина“, заяви той.

 

Славена Точева обърна внимание на важно уточнение относно одобрените 10 проекта във Варненска област.

„Те бяха включени в актуализацията на бюджета благодарение на общите усилия и най-вече на усилията на депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Нека да не се приписват чужди заслуги“, заяви Точева.

Коментар направи и адв. Бранимир Балачев, народен представител от ГЕРБ/СДС – Варна.

Искам да ви занимая с две варненски теми. Първата тема е от края на март. Аз зададох въпроса на министъра на транспорта какво стана с Вера Су и къде отидоха 3000-те тона с азотните съединения, с които той беше натоварен. След повече от два месеца получих отговор, че едва ли не заводът в Девня си е получил цялото количество, което се оказа невярна новина. Всъщност тези 3000 тона се „разтовариха“ от входа на Пристанище Варна до мястото, където този кораб акостира.“

Балачев отново запита какво се случва около Вера Су, дали има направени контролни проби. Той заяви, че ще продължава да търси отговори по темата.

„Вторият въпрос, който отново се опитвам да припомня, е относно всички срокове ДАНС да извърши проверката на Благомир Коцев за това същият дали има право на достъп до класифицирана информация. Недопустимо е някой да чете класифицираната информация и да му я преразказва на него. Месец вече, след като изтече срокът, той все още няма достъп до класифицирана информация, което значи, че ДАНС не го оценява“, заяви Балачев.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Неочаквани дума на папата на стадион пред 39 хиляди души

"Егоизмът е скандален, защото унижава и е глух за тревогите на бедните", каза папа Франциск…

преди 1 минута

Кога местим стрелките на часовника

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 5 минути

Утре изтича важен срок за НАП

Както вече е известно крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича утре -…

преди 46 минути

Тяло на възрастен турист е открито на остров Крит

Стана ясно, че германски турист в напреднала възраст, който бе обявен за изчезнал преди два…

преди 50 минути

Наши лекари сътвориха чудо

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е 45-годишен мъж, съобщават от…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето през новата седмица

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността…

преди 2 часа