in

Лекари със съвет: Яжте по-малко сладкиши през лятото

Снимка: Pixabay

Причината за това е, че сладкишите, заедно с редица други храни са трудно смилаеми, а консумацията на подобни продукти през горещините не е никак добра идея. Яденето на мазни и трудно смилаеми храни през лятото могат да доведат до по-обилно потене и подуване на корема

Усвояването на тежки храни изисква по-голяма метаболитна активност, което индиректно повишава телесната температура. Лекарите често посочват, че през лятото трябва да се ограничи приемът на определени храни, защото са трудни за храносмилане и предизвикват подуване на корема, пише БГНЕС.

Ако сте забелязали, че се потите много повече от другите, може би проблемът се крие във вашето хранене. Това означава, че трябва да избягвате мазни и трудно смилаеми храни, пише „Локално“.

Известно е, че през лятото трябва да приемаме по-малко калории, но за да избегнете прекомерно изпотяване, трябва да знаете кои храни са вредни през летните месеци. Опитайте се да ядете по-малко пикантни храни, мазни меса и месни продукти, печени и пържени храни, сладкиши, напитки с кофеин и газирани напитки.

Избягвайте зелен фасул и пушена риба.

Най-доброто, което можете да ядете през лятото, са маруля, домат, краставица, диня, пъпеш и ябълка. Средно тези храни съдържат повече от 80 процента вода и са с високо съдържание на минерали. Освен това можете да консумирате семена, нерафинирани масла и особено зехтин!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/