Категории: Варна

Общинският съвет във Варна взе решение относно рибарско селище „Карантината“

Реклама

Дадено е съгласие община Варна да кандидатства за еврофинансиране за изграждане на нови зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“ в кв. „Аспарухово“. Стойността на проекта е близо 470 хил. лева с ДДС. Председателят Тодор Балабанов обясни, че като цел е поставено мястото да се социализира, като се съчетаят образование и отдих за децата

На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да кандидатства за еврофинансиране за изграждане на нови зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“ в кв. „Аспарухово“. Предложението надгражда проекта за строителство на нов информационен център за работа с деца, за който вече има подписан договор, стана ясно по време на дискусията в зала „Пленарна“.

„Проектът засяга достъпа до този център, а именно изграждане на пешеходна павирана алея и паркинг на територията на рибарското селище. Заложени са и две игрища за плажен волейбол със съответните трибуни и прилежаща инфраструктура, които са извън плажа и които ще бъдат подходящи за провеждане на международни спортни мероприятия. Целта е мястото да се социализира, като се съчетаят образование и отдих за децата“, поясни пред съветниците председателят Тодор Балабанов.

Проектът е на стойност близо 470 хил. лева с ДДС – от тях 85% са безвъзмездна финансова помощ, а 15% е съфинансирането от националния бюджет. Ангажиментът на общината е да осигури до 40 000 лв. за възнаграждение на екипа за организация и управление, тъй като тези разходи не са заложени като допустими.

С оглед своевременното стартиране на дейностите съветниците дадоха съгласието си след одобрение на проектното предложение и подписване на договора от местната хазна да бъдат отпуснати до 469 399 лв. с ДДС за обезпечаване на допустими разходи, преди те да бъдат възстановени от Програмата за морско дело и рибарство.

Срокът за изпълнение на проекта е до 12 месеца, но не по-късно от 30 ноември 2023 г.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Жестока катастрофа във Варна

Стана ясно, че жестока катастрофа във Варна е станала тази събота в 21:15часа. Инцидентът е…

преди 16 минути

Какво ще бъде времето по Черноморието в понеделник

Утре в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до…

преди 18 минути

Честит имен ден на всички, празнуващи днес

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди 3 часа

Ще има ли масово спиране на водата във Варна заради ремонт на магистрален водопровод

Стана ясно, че поради реконструкция на магистрален водопровод "Варна - Златни пясъци", са възможни смущения…

преди 3 часа

До часове спира тока във Варненско на тези адреси

На 30.09.2024 г. В периода 8:30 ч. до 16:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 3 часа

Мъж с положителна проба за канабис прегази 3-годишно дете

Както стана ясно, автомобил прегази тригодишно момиченце в с. Дебелт, общ. Средец. Колата е с…

преди 3 часа