in

Марешки се оттегля от пазара на горивата: Продава бизнеса си

Снимка: ПП "Воля"

Попитан каква е причината за оттеглянето от този бизнес, Веселин Марешки заявява, че смята да се пенсионира. Ясно е, че два от обектите на Марешки ще бъдат закупени от бизнесмена Георги Самуилов. Според някои източници, причината за напускането на Марешки от пазара на горивата, са тежкото моментно положение в сектора

Варненският бизнесмен и бивш депутат Веселин Марешки ще продаде бизнеса си с бензиностанции. Това съобщи „Капитал“. Това се случва 5 години след влизането на Марешки в пазара на горивата.

Веселин Марешки е притежател на веригата VM Petroleum.

Пред „Капитал“ Марешки заявява, че върви към „намаляване и разпродаване“ на бизнеса и че е взел решение за приключване с този вид бизнес.

Като причина за планираното оттегляне, Марешки посочва, че е решил да се пенсионира.

„Показах на хората, че имат възможност да живеят по-добре, те предпочетоха да живеят по-зле“, казва той и допълва: „Ако ние бяхме управляващи, нямаше да има такова ограбване на хората“.

Два от обектите му ще бъдат купени от бизнесмена Георги Самуилов („Инса ойл“). И двамата са потвърдили бъдещата сделка пред „Капитал“. Самулов обаче не посочва кои обекти ще закупи.

Според източници на изданието от сектора причините са продажбата на бизнеса са тежкото положение в момента на пазара на горива, изключително силните позиции на руската компания, пазарен лидер, „Лукойл“, почти невъзможният внос на алтернативни горива и ниските маржове, на които се работи.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/