Категории: България

47-ото НС вече е в историята: Партиите прочетоха последните си декларации

Реклама

Днес партиите в 47-ото Народно събрание прочетоха последните си декларации в рамките на този парламент. Народното събрание беше разпуснато от временно изпълняващия длъжността председател на НС Мирослав Иванов. Групите на БСП и ДПС не прочетоха заключителни декларации от парламентарната трибуна. Ето какво казаха представители на отделните политически сили от парламентарната трибуна

ПП: 47-мото НС беше изправено пред множество кризи

„Животът на този парламент изтече. Беше един от по-бурните и драматични парламенти. Все пак 47-мото НС беше изправено пред множество кризи – заложените бомби в пътното строителство, пандемията, високите цени на тока, войната на Путин и последствията от нея. Българските граждани знаят какво сме свършили през тези седем месеца”. Това се казва в последната декларация на ПП, прочетена от Андрей Гюров от трибуната на 47-ото НС.

ГЕРБ-СДС към управляващите: Омразата към нас прерасна в омраза срещу самите вас

„Кризата, в която страната ни бе хвърлена преди две години, започна, когато вие, под юмрука, решихте да обявите война на партия ГЕРБ. Преживяхме всичко – арестите, чегъртането, обидите, внушенията. Сега сме по-силни и по-сплотени. Но на вас кой ви каза, че трябва да се изправите срещу 650 000 българи и да ги намразите? Ще разберете ли, че омразата към нас прерасна в омраза срещу самите вас? Омразата ви довърши, не опозицията”. Това се казва в последната за този парламент декларацията на ГЕРБ-СДС, прочетена от парламентарната трибуна от Десислава Атанасова.

ИТН: Българските граждани станаха свидетели на подли политически игри

„Излъченото от това Народно събрание правителство заяви в началото на своя мандат амбиция да сплотява и гради. Шест месеца по-късно то се превърна в олицетворение на всичко онова, което Смирненски обезсмърти в своята „Приказка за стълбата”, това каза Пламен Николов от „Има такъв народ“, който прочете заключителна декларация от името на партията си.

„Българските граждани станаха свидетели на подли политически игри, неспазване на обещания и нелицеприятни отношения както между бившите коалиционни партньори, така и между управляващи и опозиция”, каза още той.

От „Има такъв народ“ заявиха, че не биха могли да се примирят с ролята на „безгласна патерица на властта“ и в никакъв случай не биха могли да пожертват националния интерес на Република България, „каквито и регламентирани обещания или нерегламентирани изкушения да ни бъдат предлагани“.

ДБ: Всеки един от нас трябва да си зададе въпроса как да излезем от тази спирала на политическата криза

„Днес е един такъв ден, в който ми се иска да кажа нещо по-различно. Да излезем извън тези слогани и декларации и да си кажем първо едно „Благодаря ви!”. Работихме в тази „мелачка на разум”, защото тук се сблъскваме и целта е винаги да излиза нещо повече”. Това се казва в последната за този парламент декларацията на „Демократична България”, прочетена от парламентарната трибуна от Христо Иванов.

„Трябва да си дадем сметка, че отиваме на избори, които трябва да се опитаме да бъдат по-различни. Всеки един от нас трябва да си зададе въпроса как да излезем от тази спирала на политическата криза? И всеки един трябва да даде рецептата за това, как ще се управлява Републиката оттук нататък”, подчерта Иванов.

„Възраждане“: Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца

„Безвремие е думата, която описва най-точно изминалите почти осем месеца. Период от време, през който нямаше стремежи, идеали и нямаше видимо развитие и прогрес. Време на илюзии, лъжи, фарс и политически машинации. Време на привидна борба с корупцията, а всъщност подмяна по структурата на така наречената „политическа бухалка“. Репресивна бухалка, предадена с недоволство от стария ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, БСП и други“, каза лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов от трибуната на парламента

„Стремежът за власт и борбата за комисиони от държавни сделки направиха четворната коалиция тройна. Отстранен беше председателят на Народното събрание, а после и самото правителство с активна помощ от нас от „Възраждане“. Поведохме битка срещу вас, защото вие не само се опитахте да унищожите държавата, но спирате да се и опитвате да го правите“, заяви Костадинов.

„В следващото Народно събрание като мнозинство България ще бъде за българите – без маски и без мерки. Тогава новият и старият ГЕРБ ще са в миналото, заяви още Костадинов, давайки заявка, че след предсрочните парламентарни избори през есента „Възраждане” ще е водеща формация“, допълни той.

„Българите заслужават да живеят в една по-добра България. Призовавам занапред да бъдем по-самокритични, по-отговорни, по-разумни и по-честни”, заяви председателят на парламента Мирослав Иванов в заключение.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

НИМХ обяви какво ще бъде времето по Черноморието в петък

Днес (27 септември, петък) времето ще бъде предимно слънчево по Черноморието, прогнозират от НИМХ. Според…

преди 16 минути

Прие се важна декларация от НС на България за Република Северна Македония, с вносител „Възраждане“

От пресцентъра на "Възраждане" съобщават, че заради провокации и обиди от страна на управляващите в…

преди 14 часа

Налагат наказание на пенсионер във Варна: Убил малки котета на улицата

От Районен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че е наложено наказание на…

преди 15 часа

Във Варна наказват мъж, ограбил жена: Взел ѝ айфона

Съдът във Варна е наложил наказание на 49-годишен, извършил грабеж на мобилен телефон. Това съобщават…

преди 15 часа

Стана ясно кои са съпрузите, пометени от микробус в Бургас

Припомняме, че страшна трагедия се случи рано сутринта днес в Бургас. Мъж и жена бяха…

преди 15 часа

„Алфа рисърч“ прогнозира кои партии ще влязат в 51-ото НС

Според изследване на "Алфа рисърч", седем партии ще влязат в парламента, като и двете ДПС…

преди 15 часа