Категории: България

Сергей Станишев призова за широка коалиция

Реклама

Бившия лидер на БСП, Сергей Станишев заяви, че няма достатъчно зрялост от политиците, за да разберат, че преминаваме през такъв период, че действително е нужна достатъчно широка коалиция, която да решава проблемите на хората.

„Това правителство, което си отиде, имаше заложени няколко изначални фундаментални дефекта. Първо – в хода на преговорите, които започнаха много красиво, се стигна до преговори само по темите, по които всички бяха съгласни. Където имаше различия – се отхвърляха в бъдещето”, смята той, предаде NOVA.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и коалиционна култура. „Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се чувства важна и зачетена. Когато разбираме от медиите, че лидери на партии не са си говорили с месеци, какво очакваме като резултат – ще се взриви”, каза той.

По думите му третият мандат е бил предрешен като неуспех. „Още повече, наблюдавам поведението на ПП. Те, като че ли, са убедени, че заради начина, по който беше свален председателят на парламента, много добре могат да разиграят предизборно темата на жертвата и да спечелят изборите”, коментира още лидерът на ПЕС.

Според него БСП излиза от управлението със сериозни репутационни щети сред избирателите си и тежко разколебаване сред тях. „БСП каза: „Бяхме против спирането на договора с „Газпром”. Това обаче се случи март, сега сме юли. Какво направи БСП в правителството, за да се коригира това нещо? Нищо! От ПП налагаха политики, без да се съобразяват с чувствителността и мнението и на БСП, и на избирателите”, категоричен е Станишев.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пробив в науката: Учени в България създадоха прототип на човешка кожа

За огромното постижение съобщават от Център по растителна системна биология и биотехнология. Създаденият от учените…

преди 36 минути

Скоро ни удря силна геомагнитна буря от клас G3

Астрономи предупреждават, че се очаква геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 4 - 5…

преди 47 минути

Моторист пострада на пътя Бургас – Варна

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия "Нова Варна", че на пътя Бургас - Варна…

преди 53 минути

Откриха готова за пласиране марихуана за 7,5 млн. лв. в къща край Бургас

Голям удар на полицията в Бургаско. Около 250 кг готова за пласиране марихуана е открита…

преди 59 минути

Криминалисти откриха наркотик в дрехите на 79-годишна жена в България

Различни наркотични вещества са иззети при спецкация на ботевградските криминалисти, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-София.…

преди един час

Важно за България: Ето каква минимална заплата се готви

Минималната работна заплата (МРЗ) да стане 1272 лева след четири години. Това предвиждат Указания за…

преди един час