Категории: България

Нинова изнесе информация относно установени магазини и сайтове, които предлагат райски газ

Реклама

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че за четири дни КЗП е открила продажба на райски газ в 11 магазина и 13 сайта, като поясни, че са извършени 195 проверки за опасното вещество в периода от 26 юли до 29 юли

Комисията за защита на потребителите извърши 195 проверки за райски газ в периода от 26 юли до 29 юли. При тях е била констатирана продажба на опасното вещество в 11 магазина и 13 сайта, издадени са заповеди за спиране на продажбата. Взети са проби и проверките продължават, каза Корнелия Нинова.

Инспекторите на КЗП са на терен в цялата страна и най-вече по Черноморието – в магазини за алкохол и цигари, заведения за хранене и развлечения и такива с нощен режим на работа, магазини за парти стоки и други.

Регионалните дирекции на комисията са установили, че голяма част от продуктите, съдържащи райски газ, са опаковани в кутия с етикет: Капсули за сметана с вкус и аромат (различни търговски марки), метални капсули, пълни с N2O или азотен оксид (Е942) за приготвяне на сметана, мусове, кремове със съдържание около 8.2 гр. диазотен оксид.

При проверките на сайтове, които продават райски газ, е установено, че три от тях съдържат информация за собствениците и тя е предоставена на Главна дирекция „Контрол на пазара“ за извършване на проверки на място. Останалите десет сайта от тези, за които е установено, че предлагат за продажба опасния продукт, не са обявили кое е лицето, което продава райски газ. Извършени са контролни поръчки и ще бъдат предприети всички възможни действия за откриване на търговеца.

До две големи платформи за онлайн продажби са изпратени писма с искане за предоставяне на информация за всички лица, които предлагат за продажба райски газ. Тя също ще бъде предоставена на ГД „Контрол на пазара“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Рекордно поскъпна един от най-търсените зеленчуци на пазара

Есента е сезон на изобилието, когато се приготвя зимнина. Както стана ясно, в Северозападна България това…

преди 35 минути

Външно министерство отправи призив към българите

Министерството на външните ни работи (МВнР) призовава българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската…

преди 45 минути

Маймуни спасиха 6-годишно дете от изнасилвач

Стана ясно, че в Индия група маймуни нападнаха мъж, който се опита да изнасили 6-годишно…

преди 59 минути

Екстремно време удря България до часове

За 29.09.2024 г. НИМХ издава предупреждение от първа и втора степен за значителни валежи с…

преди един час

Важно за всички шофьори, пътуващи по магистрала „Хемус“

От 30 септември /понеделник/, около 11 ч., ще се ограничи движението в тръбата в посока…

преди един час

Ето какво ще бъде времето по Черноморието в събота

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес (28 септември, събота) времето…

преди 3 часа