in

Служебното правителство прие властта от кабинета „Петков“: Донев очаква работа на 100% (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Novini.bg

След церемонията по представянето на служебния кабинет в Президентството, премиерът Гълъб Донев и министрите от служебния му кабинет отидоха в Министерския съвет (МС), за да приемат официално властта от предшествениците си – кабинетът „Петков“

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната”, обърна се към служебния премиер и неговите министри Кирил Петков.

„Искам да отбележа, че условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието Ви от подготовката на честни предсрочни избори. Напротив. За изминалите седмици нашето правителство въпреки световната икономическа криза, успя да изгради много стабилна основа. Българските граждани, с Ваша помощ, могат да имат спокойствие и предвидимост в следващите месеци. Погрижихме се да има помощи за домакинствата за отопление през зимата, погрижихме се хората да не усетят ръста на цените на тока, както и сложихме таван за цените на тока на бизнеса. Удължихме мярката за намаляване на цената на литър гориво по бензиностанциите“, заяви Петков.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решения националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката с хората”, апелира Донев.

Служебният премиер посочи, че очаква от министрите работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български гражданин. „Умни решения, съобразени със законите, умни и ефективни решения, които имат за цел подобрение живота на хората, а не са поредните ефектни политически послания”, добави Донев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.