in

Във Варна предлагат да се поставят табели за забрана на движение на ел. тротинетки в пешеходните зони

Снимка: Pixabay

Христо Атанасов отправи предложение да се сложат табели, които да обозначават границите. А самото предложение за забрана на движението на електрически тротинетки по пешеходни зони дойде от общинския съветник Руслан Влаев

Членовете на комисията по обществен ред и сигурност към местния парламент  обсъдиха движението на индивидуални електрически превозни средства, каквито са и електрическите тротинетки, да бъде забранено в пешеходни зони и паркове в града.

Предложението дойде от общинския съветник Руслан Влаев. Той смята, че електрическите тротинетки стават все повече на брой и се движат абсолютно безконтролно и с прекалено висока скорост.

„За съжаление няма как да контролираме скоростта на ел. тротинетки, които са закупени на свободния пазар, защото те нямат заложено ограничение за движение до 25 км/ч“, заяви зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Христо Атанасов предложи да се определи конкретно зоната, която е пешеходна и границите да се обозначат с табела.

Наредбата ще бъде подложена на гласуване на предстояща сесия на местния парламент.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.