in

Какво се случва с „Възхода“ във Варна: Вървят ли по стъпките на „Промяната“?

Колаж: "Нова Варна"

Основният проблем на бъдещата формация е липсата на местни лица, които да бъдат разпознати от обществото като носители на идеите на партийната формация. Държането в тайна и задкулисните договорки водят до слухове и очаквания и спрягане на имена, които са обществено изхабени. Всичко това води до понижаване на доверието и отдръпване на потенциалния електорат.

Тайни листи и вътрешни боричкания 

В предходните избори „Продължаваме промяната“ обявиха листата си в последния момент. Тя беше държана в тайна и повечето лица бяха без никакъв политически опит. Всичко това обаче се компенсира от протестния вот и реорганизацията на изборната кампания в последните 2 седмици.

Не така седят нещата при „Възхода“. В официална позиция председателят Стефан Янев заяви, че лица  твърдят, че са упълномощени персонално от него, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови.

Колелото на късмета

Най-вероятно Янев ще има изключително големи главоболия във Варна. Докато лицето, оглавяващо структурата не е публично ясно, ще продължават да се въртят имена на районни кметове и членове на масонски ложи, приближени до икономически кръгове, партийни дейци и дами, пробващи се да вземат пари от пътещарските фирми.

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.