in ,

Кличко разказа какъв намек е получил от канцеларията на Зеленски

Кадър: Facebook

Кметът на Киев Виталий Кличко разказа какво се е случило след като е подписал отворено писмо с молба да върне гражданството на началника на щаба за отбрана на Днепър Генадий Корбан. По думите на Кличко, с него е проведен разговор с намек

Кметът на Киев Виталий Кличко говори за заплахите, които получава от канцеларията на президента на Украйна, след като подписа отворено писмо с молба да върне гражданството на началника на щаба за отбрана на Днепър Генадий Корбан, съобщава РИА Новости.

„Ще ви кажа една тайна. След като подписах писмото, с мен проведоха разговор с намек: „Толкова си инициативен, а все още не сме се захванали с твоето немско гражданство“, каза Кличко в интервю за Babel.

Той отбеляза, че би бил много изненадан, ако му предложат в замяна на украинския паспорт, да избира американски или немски предпочита.

„Наистина прекарах по-голямата част от живота си в Германия и Америка. И имах възможност да получа гражданство, дори имаше такива предложения, но защо? Бях и оставам гражданин на Украйна, нямам други паспорти“, добави кметът на Киев, цитиран от „Труд“.

Фактът, че Корбан е лишен от украинско гражданство, стана известен в края на юли. Самият той каза, че граничарите не са го пуснали в страната и са му отнели паспорта, позовавайки се на указ на Зеленски. Официално този документ не е публикуван, но медиите твърдят, че освен Корбан в него фигурират олигархът Игор Коломойски и съпредседателят на партията „Опозиционна платформа – За живот“ Вадим Рабинович. След това Корбан се обърна към Зеленски с молба да му помогне да влезе в Украйна.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/