Категории: Варна

Варненецът Дениел Нанков: Изпълних целта си на европейското по плуване в Рим (СНИМКИ)

Реклама

Дениел Нанков, който е най-бързият българин на малък басейн, заяви, че е изпълнил целта си на европейското по плуване в Рим. Той преплува 50 м кроул на европейското в Рим, като личният треньор на Дениел заяви, че той е успял да подобри досегашното си време – 22,74 сек. с 16 стотни

„Изпълних целта си – успях да подобря времето си!“. Това заяви секунди след плуването си на 50 м кроул на европейското в Рим най-бързият българин на малък басейн Дениел Нанков.

Диамантът в огърлицата от таланти на шампиона ПСК „Черно море“ и другият БГ представител в тази дисциплина – Йосиф Миладинов, не успяха да намерят място на 1/2-финалите. В сутрешните серии Нанков завърши с 26-то време, спирайки хронометрите на 22,58 сек. С най-добро време за полуфиналите се класира холандецът Том де Боер – 21, 59 сек.

Снимка: Пресслужба ПСК „Черно море“

Личният треньор на Дениел Нанков- Никола Петров, изрази задоволството си от плуването на варненеца и уточни пред клубния сайт, че Дени е подобрил времето си с 16 стотни.

„Дениел подобри досегашното си време – 22,74 сек. с 16 стотни, което е много добре, особено за сутрешно плуване! Ако имаше шанс да плува следобед, както и на 100 м кроул, щеше да плува много по-бързо. Той е най-малкият в нашия отбор, докато Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров вече имат опит. Целият отбор се представя много стабилно!“, коментира Никола Петров. И изрази възхищение от румънската сензация на европейското в Италия Давид Поповичи, който регистрира световен рекорд за юноши на 200 м кроул, заковавайки хронометрите на 1,42.97 мин.

Снимка: Пресслужба ПСК „Черно море“

Дениел Нанков сподели още, че е успял да развие дисциплината 50 м свободен стил, така както е искал.

„Тепърва с моя треньор ще правим анализи и ще отчитаме грешките, за да работя за преодоляването им. От малък съм спринтьор – 50 и 100 м свободен стил са моите основни дисциплини. Пожелавам си един ден да се класирам на финал на голям форум“, коментира Нанков.

Снимка: Пресслужба ПСК „Черно море“

Варненецът допълни, че конкуренцията на 50 м кроул е най-жестока. „Една техническа грешка може ти коства медал или рекорд. Радвам се, че помежду ни с Йосиф Миладинов има конкуренция, това е голям плюс. Надявам се един ден и двамата да плуваме на финал. За вбъдеще искам да наблегна на повече физическа подготовка, скорост и издръжливост „, обобщи Нанков.

Снимка: Пресслужба ПСК „Черно море“

Освен на спортната, черноморецът жъне супер успехи и на житейската арена. Ултрабързият варненец е приет за студент в „Йейл юнивърсити“ в Щатите и тепърва ще трупа академични знания в Алма матер на петима американски президенти.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит имен ден на всички, празнуващи днес

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди един час

Ще има ли масово спиране на водата във Варна заради ремонт на магистрален водопровод

Стана ясно, че поради реконструкция на магистрален водопровод "Варна - Златни пясъци", са възможни смущения…

преди един час

До часове спира тока във Варненско на тези адреси

На 30.09.2024 г. В периода 8:30 ч. до 16:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди един час

Мъж с положителна проба за канабис прегази 3-годишно дете

Както стана ясно, автомобил прегази тригодишно момиченце в с. Дебелт, общ. Средец. Колата е с…

преди един час

Властите извеждат сънародниците ни от Ливан

Във връзка с ескалацията на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан министър-председателят Димитър…

преди един час

Във Варна е обявен оранжев код за опасно време. Какво да очакваме

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне…

преди един час