in

Във Варна ще отбележат Съединението на Княжество България с Източна Румелия с велопоход

Снимка: В. Сивов

Във Варна ще бъде отбелязана 137-мата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия с велопоход. 

Димитър Димитров, Пламен Василев и Петко Димитров (на снимката) са едни от участниците в отбелязването на 137-мата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия с велопоход.

На 06.09.2022г. от 11:30 часа на входа на Морската градина ще се съберат всички участници, след което велошествието ще продължи в два лъча по следните направления – главна алея на морската градина и крайбрежна алея. Всеки един от тях ще носи символично името – Княжество България и Източна Румелия.

Финалът на велопохода ще бъде на амфитеатъра под Пантеона, където двата лъча ще се слеят и символично ще се обединят под едно знаме. Целта на това събитие е да покаже единството на нацията.

Организаторите канят всички, които съхраняват българските традиции да се включат в шествието и заедно да отбележат тази паметна дата в българската история.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/