Категории: България

Министърът на отбраната за наводненията: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си

Реклама

Това обясни служебният военен министър Димитър Стоянов. Той посочи още, че ако има виновен за случилото се, той трябва да бъде наказан за това. Стоянов коментира и Българската армия, като заяви, че е крайно време да помислим и за нея, защото е подценявана вече 30 години, но винаги се разчита на нея

Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията. Това коментира в ефира на Нова телевизия министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той се надява, че впоследствие ще има и по-сериозна реакция.

„Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата – да установят къде е причината и кой е довел до това състояние. Ако има виновен, да си понесе наказанието”, посочи още той.

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали мигновено. „Още на 2 септември беше задействан модулът за преодоляване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде веднага в Богдан и Каравелово. Не сме получили друг сигнал, не сме реагирали”, уточни той.

Той подчерта, че още първия ден са изпратени над 100 човека и 18 машини между Богдан и Каравелово. „Показахме, че държава има и реагирахме адекватно. Всички получени сигнали са отработени”, заяви Стоянов. И допълни, че няма места, които да са недостъпни.

Според него разчистването, за да бъдат отворени най-важните артерии, ще отнеме седмици. Стоянов каза, че е изкарана цялата възможна техника, която се намира близо до карловските села. „При поискване – ние реагираме мигновено. Има я и работната ръка. Но техниката не може да се влезе в средата на селото, докато липсват подходи”, подчерта министърът.

„Армията беше подценявана 30 години, но винаги са разчитали на армията. Време е да помислим и за Българската армия също”, апелира той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Евакуират българите от Ливан

Правителственият самолет вече излетя към Бейрут, за да евакуира българските граждани, желаещи да се приберат…

преди 36 минути

От дискотека в Шумен е открадната мъжка чанта с 10 000 лв.

Стана ясно, че полицаи са задържали двама шуменци, които са откраднали от дискотека в Шумен…

преди 45 минути

Прогноза от НИМХ: Какво ще бъде времето до 15 октомври и ще се вдигнат ли температурите до 30°?

ОТ НИМХ публикуваха своята 15-дневна прогноза, от която става ясно какво ще бъде времето през…

преди 53 минути

Сняг падна в три планини у нас

От НИМХ съобщават, че слаб сняг е превалял в най-високите части на някои планински масиви…

преди 59 минути

Шофьорка на 21 години загина при тежка катастрофа в България

Стана ясно, че 21-годишна шофьорка е починала при тежка катастрофа край Плевен. Инцидентът се е…

преди един час

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика: Единият от учениците е от Варна

Ученици завоюваха три златни медала, един сребърен и еднолично първо място за България на Балканската…

преди 2 часа