in

Данък „куче“ е донесъл 400 милиона евро на бюджета на германци през изминалата 2021 г.

Кадър: NOVA

Германците, а и не само те, обичат кучетата си и полагат максимална грижа за тях. Оказва се обаче, че данъкът, който притежателите на куче плащат, се е увеличил с близо 6 на сто

Любовта на германците към техните кучета е пословична. Сега на тази любов може да се сложи и точна цена, съобщава ДПА.

През 2021 г. общият размер на данъка, платен от собствениците на кучета в Германия, се е покачил с 5,4 на сто до рекордните 401 милиона евро, сочат данни на федералната статистическа служба „Дестатис“.

Това вероятно се дължи на свързаните с пандемията увеличени покупки на домашни любимци, посочва агенцията.

Тенденцията за засилване на „любовта“ към кучетата се прояви ясно още през 2020 г. Тогава някои искаха да имат компания, докато работят от вкъщи, а други – да имат причина да излизат навън, във време когато това не беше препоръчително.

Данъчните служби все пак отчитат траен ръст на постъпленията от данък „куче“ през последното десетилетие. Спрямо 2011 г. увеличението през 2021 г. е с близо 46 на сто.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/