in

Топ 3 на най-влиятелните варнeнци сред кандидатите за народни представители

След проведено допитване за обществени личности и анализ на политическата активност, медия “Нова Варна” класира топ 3 на най-влиятелните варненци, които са в листите за народни представители за парламентарните избори на 2 Октомври 2022 година. Класацията е на база активната им работа за региона на Варна през последната половин година.

На първо място безспорно се класира водачът от  БСП – Борислав Гуцанов.

Той успя да докаже, че в София може да има варненско лоби и въпреки негативите от участието в политическия живот, успя да консолидира интересите на Варна и морската общност. Работата му в София определено може да се оприличи като успех, не само за него, но и за цяла Варна. Независимо от обществените злословия в София, той си извоюва прозвището  „депутатът, който работи за Варна“.

На второ място се класира участникът в листата на „Продължаваме Промяната“ – Благомир Коцев.

Кадър: „Нова Варна“

Благомир Коцев се превърна в емблематичен областен управител на административна област Варна с вземането на едно важно решение. Той  се противопостави на ГЕРБ и спря колите по крайбрежната алея на Варна. От встъпването си в длъжност Благомир Коцев се изправи пред множество регионални кризи, най-голямата от които беше кризата с украинските бежанци.

На трето място се класира водачът в листата на „Български Възход“ – Александър Николов

Снимка: Щаб на „Български Възход“ – Варна

Александър Николов е юрист с повече от 17 години професионален стаж, баща на две деца, семеен. Николов беше заместник областен управител и е познат в професионалните среди като изключителен професионалист. Поради уменията му да води умерена и балансирана политика е избран за водач на листа. Той е единственото ново и прогресивно лице във Варна и това му отрежда първо място в тренда на новите политици.

*Класацията е на база субективни фактори и анализ на автора. Не се изразяват електорални нагласи. Личности, които не са посочени, са в по-задни позиции в класацията на автора. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.