Категории: Избори 2023

Кандидатите на ГЕРБ\СДС посетиха Провадия (СНИМКИ)

Реклама

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна проведоха среща с обществеността в Провадия и с кмета на града Жоро Илчев в известната Ламбова къща . Тя беше организирана от общинския ръководител на ГЕРБ Димо Димов, председател на ОбС в Провадия и кандидат за народен представител от варненската листа на ГЕРБ/СДС.

„Ще направим изложба на комплексния археологически паметник Провадия – Солницата в парламента, културно-историческата емблема на този град”, пое ангажимент Красен Кралев , втори във варненската листа на ГЕРБ/СДС, от името на присъстващите кандидати за народни представители Павел Христов, Славена Точева, Мария Димитрова, доц.д-р инж.Медиха Хамза /СДС/, Милена Димова, Юлияна Боева, Ирина Делчева/Гергьовден/, Марин Маринов, Траян Томов, Венелин Стоянов.

Оказа се, че кабинетът „Петков“ е оставил без финансиране археологическите разкопки на световно известния праисторически комплекс, който се проучва вече 18 години под ръководството на академик Васил Николов от БАН, почетен гражданин на Провадия. „Аз съм политически необвързан, но ще кажа, че предишният редовен кабинет, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания. Това са 3 млн. лева за разкопки в страната, които не знаем къде отидоха. Провадия лежи върху злато, но това лято за първи път работим и консервираме праисторическия град за по-кратко време и с екип, намален наполовина.

Предните 3 години имаше целево финансиране, а бившият премиер Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев са идвали четири пъти на обекта с разбирането колко е важен той за развитието на културно-историческия туризъм за Северното Черноморие и България”, каза на срещата академик Васил Николов. Едва тези дни се очаква финансиране за разкопките в Провадия – Солницата, започнали преди месец и половина.

Хората в града благодариха на Красен Кралев, който като бивш министър на спорта в кабинета „Борисов” помогна за превръщането на стария градски стадион в модерна многофункционална спортна площадка и футболен терен. „Тепърва ще излизат гигантските кражби на Промяната, които напълниха с милиони швейцарски офшорни сметки. 3 месеца ни трябват да стабилизираме държавата, ако направим управляващо мнозинство и съставим редовен кабинет”, каза Кралев.

Славена Точева припомни, че в 47-то НС депутатите от ГЕРБ/СДС- Варна предложиха за финансиране от държавния бюджет на 5 важни проекта за Провадия, които бяха блокирани с гласовете на Борислав Гуцанов от БСП, депутатите от Промяната и от Де Бъ. „Ние младите хора в ГЕРБ не сме по-малко образовани от прехвалените от Харвард , които показаха некомпетентността си на държавници”, каза най-младата в листата Мария Димитрова, завършила ВВМУ”Н.Й.Вапцаров”, магистратура в Шуменския университет и в Националния военен университет „В.Левски”.

Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна
Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна
Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 9 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 10 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 10 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 10 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 11 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 11 часа