Категории: Свят

Очаква се Северна Корея да бъде разгневена, след изявление от страна на Южна Корея, свързано с ядрените оръжия

Реклама

Южна Корея смята, че в случай, че Северна Корея прибегне към своите ядрени оръжия, то тогава тя сама ще се унищожи. Това изявление от страна на Южна Корея само по себе си е изненадващо, тъй като обикновено страната не излиза с толкова резки думи. Очакванията са да има гневен отговор от страна на Северна Корея.

Ако Северна Корея прибегне до ядрените си оръжия, ще унищожи сама себе си, предупреди днес Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Южна Корея обикновено не прави толкова резки изявления и може да се предполага, че това изключение е провокирано от факта, че само преди няколко дни Северна Корея прие ново законодателство, съгласно което Пхенян има право да нанася превантивни ядрени удари, за да гарантира сигурността си, пише БТА.

Очаква се Северна Корея да бъде разгневена от това изявление, особено като бъде взет предвид фактът, че Сеул обичайно се въздържа от толкова силни думи, за да не засилва напрежението на Корейския полуостров.

Новото севернокорейско законодателство само ще задълбочи изолацията на Пхенян и ще накара Сеул и Вашингтон да „подобрят още повече способностите си за сдържане и реакция“, заяви южнокорейското министерство на отбраната.

За да накара Северна Корея да се откаже от мисълта за употреба на ядрени оръжия, Южна Корея сериозно ще усили собствените си способности за нанасяне на превантивен удар и на удари в отговор на атака, като в същото време ще разчита на това Съединените щати да използват всички средства, с които разполагат, за защитата на Сеул.

„Предупреждаваме, че севернокорейското правителство ще бъде сполетяно от съкрушителен отговор от военния съюз между Южна Корея и САЩ и че само ще се унищожи, ако се опита да използва ядрени оръжия“, заяви говорител на южнокорейското министерство на отбраната.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 10 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 10 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 10 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 10 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 11 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 11 часа