Категории: Избори 2023

БСП-Варна: Младите все по-често припознават БСП за свой съюзник и партньор

Реклама

Левицата готви всеобхватни мерки за борба с демографската криза. Анахронизъм и издишащи опорки. Така водачът на варненската листа на „БСП за България“ Борислав Гуцанов определи внушенията на политическите опоненти на левицата, че социалистическата партия е пенсионерска партия.

„Да се грижиш за родителите си, не е слабост и отживелица, а индикация за добро възпитание и традиции във формирането и отдаването на почит и уважение към достойния живот на онези, които са изградили държавата ни. По никакъв начин не смятам, че грижата за най-възрастните българи по какъвто и да е начин пречи да бъдат идентифицирани и решавани проблемите на младите хора в страната. И нашата политика го доказва – както в свършеното през последните 7 месеца, така и в програмата ни за 48-ото Народно събрание“, категоричен е Гуцанов.

Той подчерта, че повече от 1/3 от кандидатите за народни представители на социалистите са млади, образовани хора. В последния управленски мандат БСП предложи и успя да наложи като решения безплатните детски градини и облекченото подоходно облагане на младите семейства, в чиито бюджети месечно вече остават по над 100 лева, благодарение на предприетите от левицата социални стъпки.

В следващия парламент „Коалиция за България“ е готова с мерките за нулев данък върху доходите от трудови дейности на българите до 26-годишна възраст. Социалистите имат солиден пакет за противодействие на демографската криза. Те планират еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 500 лв, при второ – 1000 лв, при трето – 1500 лв, а за всяко следващо – по 200 лв. Еднократното плащане за раждане на дете за майките-студентки да скочи от 2800 лв. на 6500 лв. Държавата да покрива всички процедури за двойките с репродуктивни проблеми, планира още „БСП за България“.

За всички ученици от 1 до 4 клас родителите да получават еднократна помощ от 350 лв преди началото на всяка нова учебна година. Учебниците от 1 до 12 клас ще са безплатни за всички ученици, както и лекарствата за децата до 14-годишна възраст е предвидено в програмата на коалиция „БСП за България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 8 часа

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 8 часа

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди 8 часа

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 8 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 9 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 9 часа