in

Гълъб Донев: Лидерството не се изчерпва с това да си първи

кадър: Facebook

Това заяви премиерът Гълъб Донев на откриването на новата учебна година в УНСС 

Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел, каза служебният премиер Гълъб Донев по време на откриването на новата академична година 2022/2023 в УНСС.

Гълъб Донев, който е възпитаник на УНСС, каза, че за него е чест да участва в откриването на новата академична година.

Той подчерта, че над 95% от студентите се реализират успешно още след първата си година в университета. Донев допълни, че е напълно възможно възпитаниците на УНСС да заемат лидерски места в политическия и обществения живот, тъй като получават много познания — и теоретични, и практически.

Смисълът на лидерството не се изчерпва с това да си първи, а да възприемаш хората в своя екип като съмишленици, да ги приобщиш към общата цел като ги мотивираш и вдъхновяваш, каза премиерът.

Донев е категоричен, че задача на лидера е да разпознае тези най-силни качества, както и че той е пример и спазва собствените си правила на работа, пише БГНЕС.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров приветства с добре дошли студентите на 103 академична година.

„Днес за всички нас е огромна радост да ви приветствам след близо две години пандемия“, каза той и подчерта, че откриването на учебната година е изключително важен момент особено за първокурсниците.

По думите му във времена на предизвикателства и толкова много професии знанието е сила.

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/