Категории: Избори 2023

Даниел Митов, водач на листата ГЕРБ/СДС – Варна: Кризата е домашно производство на кабинета „Петков“

Реклама

„През последната година и половина хората се нагледаха на служебни правителства и редовен кабинет, които докараха България до рекордна инфлация, до повишаващи се цени на хранителни стоки, ел. енергия, горива и газ. И всичко това заради некомпетентните решения на бившето управление на лявоцентристката коалиция на БСП, ДБ и ПП. Ако инфлационният натиск в Европа е 17-18% за основни хранителни продукти, в България той стигна 40%. Това си е криза – домашно производство”, каза водачът на листата на ГЕРБ/СДС – Варна Даниел Митов.

Той посочи, че на политическия терен единствено ГЕРБ/СДС може да се справи с кризите, като припомни бежанската криза през 2015-2016 г., овладяна с много усилия от кабинета на Бойко Борисов и чрез преговори с Турция и Гърция. „ При управлението на Продължаваме Промяната, Демократична България и БСП видяхме какво се случи –границата беше разградена и се стигна до там, че някакви криминални елементи да убиват полицаи по пътищата”, каза водачът на листата на ГЕРБ/СДС.

Редовен кабинет на коалиция ГЕРБ/СДС ще довърши изграждането на АМ „Хемус”, пътната артерия за най-важното развитие на цяла Северна България и на Варна, за повече просперитет и инвестиции в морската столица. Магистралата беше спряна от Продължаваме Промяната, от Демократична България и БСП- от проклетия, от лошотия, защото беше започната от управлението на ГЕРБ, а не защото има някакви нарушения, посочи Даниел Митов. Другият приоритет е стартиране на проекта за АМ „Черно море”, която е трансгранична и ще свързва Констанца с Варна, Бургас и Истанбул. С довършването на „Хемус” е свързано строителството на Индустриалната зона, а с „Черно море” –изграждането на втория мост над Варненското езеро. За Варна като Град на Знанието е важно да се построи и новият корпус на Математическата гимназия.

Даниел Митов заяви, че преодоляването на демографската криза е един от най-важните приоритети и за това негова лична кауза е да бъде създаден държавен фонд за подпомагане на млади семейства при закупуване на първо жилище. Идеята е за безвъзмездно и безлихвено отпуснати средства в размер на 60 000 лв, но тя ще бъде обсъждана в новото 48 НС. Даниел Митов припомни, че само преди дни коалиция ГЕРБ/СДС представи своята програма в 140 страници за излизане на България от кризите, с конкретни решения, съгласувани с финансовите експерти и с възможностите на бюджета. „Призовам всички граждани да гласуват, хората могат да направят сравнение, усещат по джоба си кога е било по-добре и за това ги призовавам да ни подкрепят с гласа си за номер 24 на 2 октомври”, каза Даниел Митов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Как да подсилим имунната система преди зимата

Ако не, вероятно имате близки или познати, които са минали през неприятното преживяване. Трудно е…

преди 11 часа

Учените с последни новини за COVID-19

Стана ясно, че международен екип от учени от Френския национален център за научни изследвания (CNRS),…

преди 11 часа

Всички възрастни хора в България се готвят за голям празник

На 1 октомври е Международният ден на възрастните хора. На 14 декември 1990 година Общото…

преди 11 часа

Избраха нов председател на Българския лекарски съюз

Делегатите на 77-ият редовен отчетно-изборен събор на Български лекарски съюз избраха с 252 гласа д-р…

преди 11 часа

Масови полицейски проверки по пътищата на страната

12 349 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 12 часа

Тeзи прекрасни имена празнуват имен ден в неделя

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди 12 часа