Категории: България

Зов за помощ: Помогнете на Георги да пребори тежката присъда на множествената склероза

Реклама

С медия “Нова Варна” се свърза една жена, която моли за помощ за своя брат на име Георги Димитров, който страда от заболяването множествената склероза

Публикуваме пълния текст, изпратен от жената, свързала се с екипа ни, без редакторска намеса:

Ha 15.09 късния следобед, Георги пристигна в клиниката за лечение на Множествена Склероза в гр. Тривандрум (Тируванантапурам) област Керала – Индия. Защо Индия? Причините са няколко, но има една. която е основна в Индия лекуват Множествена Склероза, в Индия лекуват Инсулти, в Индия лекуват Шизофрения в Индия лекуват Диабет.

Занаятчия от Добрич има нужда от помощ. Следващият месец е крайният срок за събирането на голяма сума пари

Множествената Склероза е присъдата на Георги. Говорихме и се срещнахме с хора с тежки увреждания причинени от заболяването, лекуващи се без успех тук и в други Европейски държави. Видяхме се и се свързахме с хора лекували се в Индия. Тези хора са пристигнали в инвалидни колички с бастуни или проходилки и след лечението са се върнали със собствените си крака. Множествената Склероза е тежко и болезнено заболяване, което води до физическа и ментална инвалидизация. Щастлива съм, че благодарение на дарителската кампания, която организирахме във Фейсбук, успяхме да съберем голяма част от нужната сума. За съжаление не цялата, събрахме 15,000 от необходимите 18,000лв. Добрата новина е, че плащането се извършва 20% при постъпването в клиниката и останалите при напускането. Искаме да изкажем благодарности на едни много специални жени. Преди да тръгне за Индия Георги каза „Чувствам се сякаш имам 17 майки“. Това е колкото хубаво, толкова и тъжно.

Гинка Белчева е пенсионерка от клуба на пенсионерите в кв. Рилци. След като разбира за диагнозата на Георги, тя сама тайно организира кампания по събиране на средства, за да може той да замине на лечение. Всички пенсионери от клуба вземат участие и даряват собствени средства, а след това търсят подкрепа от всевъзможни места. Сумата която добавиха за лечението на Георги е 1,600лв. Тези жени са над 70 годишни, някои от тях са трудно подвижни и с пенсии под минимума за нормално съществуване. Това е цяло едно поколение достойно за възхищение. Това са нашите Български майки и баби, събрали в себе си вселенска любов към ближния, състрадателност, грижовност и всички изчезващи човешки добродетели. Поклон !!!

Благодарим на клуба на пенсионера в кв. Рилци. Благодарим на роднини, приятели и непознати хора. Благодарим на Нова Варна и Про Нюз Добрич за съдействито. Всички които направиха лечението на Георги възможно.

Имаме 40 дни до следващото плащане на лечението. Сумата която недостига е 2,890лв. Всеки който иска да се включи в нашата битка и да помогне, все още може да го направи.

Сметка:
Райфайзенбанк
IBAN: BG33RZBB91551010565460 BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Георги Великов Димитров

PayPal: www.paypal.com/bg/webapps/mpp/search-cause

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 13 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 13 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 13 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 15 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 15 часа