in

Премиерът свиква Съвета за сигурност: Какво се случва в България

кадър: Facebook

Днес служебният премиер Гълъб Донев заяви, че ще свика Съвета за сигурност към министър-председателя. Това ще стане следващата седмица, за да се вземат конкретни решения и мерки и да сме готови за реакция.

„Обявената частична мобилизация от президента на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това държавите в Европа и тези, които са близо до конфликта между Русия и Украйна, да нямат сигурност за това доколко военните действия ще продължат и с какъв интензитет ще са”, обясни той.

„Едно такова действие на Русия е недопустимо, още повече, че тя е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и би трябвало да спазва стриктно Устава на ООН и да не сплашва с военна сила, която и да било друга държава, което е пряко нарушаване на Устава на Организацията”, каза още Донев.

Служебният премиер подчерта отново, че риск за националната сигурност на България има, но „няма пряка военна заплаха до този момент”.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/