Категории: Варна

Във Варна: Тържествено честване по повод 15 години от създаването на административните съдилища в България

Реклама

В честването взеха участие председатели на Административните съдилища в страната, председателите на Варненския апелативен съд, Варненския окръжен съд и на Районен съд – Варна, съдии, които работят и са работили през годините в Административен съд – Варна и други

Тържествено честване по повод 15 години от създаването на административните съдилища в България се проведе днес в конферентната зала на хотел ,Адмирал“. В честването взеха участие г-жа Атанаска Дишева -член на ВСС, Председателят на ВАС – г-н Георги Чолаков, председатели на Административните съдилища в страната, председателите на Варненския апелативен съд, Варненския окръжен съд и на Районен съд – Варна; съдии, които работят и са работили през годините в Административен съд – Варна, представители на академичната общност в града.

С видеообръщение към участниците в конферентната среща се обърна конституционният съдия – г-н Константин Пенчев. „Вие показахте, че работите добре и сте необходими за обществото и то – много, много необходими. Желая Ви здраве и много успехи и да знаете, че трябва да се гордеете с това, което направихме“ – каза г-н Пенчев.

Филм на тема „Образование и правораздаване в един общ път“ бе излъчен по повод 5-годишното сътрудничество между Административен съд -Варна и ИУ-Варна. Доц. д-р Андрияна Андреева – ръководител на катедра „Правни науки“ в ИУ-Варна поднесе приветствие от името на академичното ръководство на Университета. Яни Янев – вицепрезидент на ВСУ „Ч. Храбър“ също отправи поздрав към присъстващите на форума. От името на двата Университета – Варненски свободен университет и Икономически университет – Варна на Председателя на Административен съд – Варна бяха връчени плакети по повод честване 15-годишнината от създаването на Административен съд – Варна.

Г-жа Елена Янакиева – председател на Административен съд – Варна, изнесе доклад на тема: „15 години административно правораздаване в България“.

На участниците в събитието бяха раздадени сборници „15 години административно правораздаване в България – проблеми и перспективи“, които включват докладите от проведената през месец юни тази година конференция в ИУ – Варна.

Организатори на националното честване са Върховният административен съд и Административен съд – Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 13 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 13 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 13 часа