Категории: Варна

Все повече варненци плащат данъците и осигуровките си чрез ПОС терминал

Реклама

По информация от НАП, с повече от 50% се е увеличил броят на варненците, които предпочитат да си плащат данъците и осигуровките чрез ПОС терминал

Повишен интерес към плащанията през ПОС отчитат в териториалната дирекция на приходната агенция във Варна. Тези услуги пестят време и средства на данъкоплатците, защото не се дължат такси, а постъпилите суми се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

С над 53,95% се увеличиха варненците, които плащат данъците и осигурителните вноски чрез виртуален и физически ПОС терминал. Към 30.09.2022 г. в териториалната дирекция на НАП Варна чрез ПОС са внесени суми на стойност 39 102 216 лв., което е с 13,7 млн. повече спрямо същия период на миналата година. Само до края на септември приходите за централен бюджет са 20 828 134 лв., а приходите от осигурителни вноски за същия период надвишават 18 274 082 лева.

Все повече граждани и фирми, притежатели на квалифициран електронен подпис /КЕП/ или персонален идентификационен код /ПИК/, се възползват от услугите „физически ПОС терминал“ и „виртуален ПОС терминал“ за да осъществят плащане онлайн. За да платите чрез виртуален ПОС терминал, е необходимо чрез сайта на Агенцията да влезете в Портала за електронни услуги на НАП и да изберете „Е-услуги с електронен подпис или с ПИК“. Достъпвате услугата за плащане като изберете „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“. За да се осъществи безкасово плащане, трябва да изберете бутон „Без такса“ и системата Ви прехвърля директно към виртуалния ПОС на НАП.

Ръководство за плащане по електронен път на задълженията можете да намерите на сайта на НАП www.nra.bg. Консултации може да се правят и на националния телефон на приходната агенция 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пожар изпепели 100 дка пшеница на север от Варна

Стана ясно, че голям пожар е лумнал в землището между балчишките села Сенокос и Соколово.…

преди 57 минути

Жена загина на място в адска катастрофа на магистралата

Стана ясно, че водачка на лек автомобил загина при тежък инцидент на автомагистрала "Струма". Днес,…

преди 3 часа

Важно за строителството в част от гр. Варна. Какво твърди общината, какво виждат гражданите

Община Варна попадна в обяснителен режим след твърдение на жителите на кв. "Бриз" за нов…

преди 3 часа

Голям празник е утре: Колко много хора празнуват имен ден

На 7 юли Православната църква почита св. великомъченица Неделя. Тя е известна още като Кириакия.…

преди 4 часа

Това е най-бързата и вкусна лятна супа. Готова е за 10 минути

Никой не обича да готви в жегите, но ви предлагаме бърза и лесна рецепта за…

преди 4 часа

Как да се предпазим от комарите в летните жеги

Един от най-досадните проблеми през лятото е този с комарите. През топлите месеци те развалят…

преди 4 часа