in

Разходките в парка лекуват рак

Снимка: Pixabay

Животът близо до парк може да намали риска от рак, според проучване. Вече е известно, че лесният достъп до зелени площи като паркове, гори или провинцията укрепва психичното здраве. Сега голямо проучване на изследователи от Ливърпулския университет и Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина показва, че хората, живеещи в бедни градски райони, които имат зелени площи наблизо, са с 16 процента по-малко склонни да се нуждаят от лечение за рак, отколкото тези, които нямат подобен достъп.

Учените стигнаха до констатациите, след като проучиха хоспитализациите на десетки хиляди хора. Смята се, че достъпът може да насърчи упражненията, които предпазват от някои видове рак, съобщава dailymail.

Вече е известно, че лесният достъп до зелени площи като паркове, гори или провинцията укрепва психичното здраве. Сега голямо проучване на изследователи от Ливърпулския университет и Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина показва, че хората, живеещи в бедни градски райони, които имат зелени площи наблизо, са с 16 процента по-малко склонни да се нуждаят от лечение за рак, отколкото тези, които нямат подобен достъп
е отдавна се считат за възможност за лечение на възрастни, плешиви мъже, но трансплантациите на коса – като тази, която Уейн Рууни направи по-горе – сега е по-вероятно да се извършват на много по-млади мъже.

Доклад разкрива, че приблизително един на всеки петима на възраст от 16 до 24 години е бил подложен на лечение за косопад, в сравнение с по-малко от един на всеки 20 мъже на възраст между 45 и 54 години. Бившият капитан на английския футбол Руни си присади коса през 2011 г. , на 25г.

Проучването, съставено от Lloyds Pharmacy и базирано на доклади от 1500 мъже, също предполага, че мъжете под 20 години са възрастовата група, която най-вероятно ще започне да носи шапка, когато забележи първите признаци на плешивост.

Шефовете, които провеждат курсове по зумба за персонала, могат да намалят нивата на отпуск по болест.

Два до три часови зумба сесии седмично намалиха отсъствията по болест на жените болнични служители в Норвегия и Дания.

Около 100 медицински сестри се записаха за редовни уроци по зумба за период от 40 седмици. Те са взели средно само два до три дни отпуск по болест по време на курса, в сравнение с пет или шест за медицинските сестри, които не тренират, според European Journal of Sports Science.

„Насърчаването на упражнения и физическа активност на работното място е от полза както за работниците, така и за организацията“, казаха изследователите.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/