in

Общинският съветник Венцислав Сивов за състоянието на градския транспорт във Варна (ВИДЕО)

Кадър: 'Нова Варна"

Гост в осмия епизод на предаването “По пладне”, сезон 2, с водещ Сергей Петров, е Венцислав Сивов, общински съветник. По време на разговора бяха засегнати теми като новите обновления в цените на автобусния билет, както и ремонтите, които варненски квартали са претърпели и тези, които тепърва ще бъдат направени

„Едно от основните неща, които гласувахме на сесията на Общинския съвет във Варна, която мина наскоро, е да намерим финансиране за определени инфраструктурни проекти. Една част от район на „Владислав Варненчик“, по-конкретно II микрорайон, т.нар. ‘Кайсиева градина’, беше направена до половината, а сега намерихме финансиране и за другата половина. Това беше и една от каузите ми, когато станах общински съветник“, разказва в началото на интервюто Сивов.

Общинският съветник коментира взетите на сесията решения, както и първа точка, а именно увеличаване на заплатите на администрация на Община Варна.

„Това за увеличаването на заплатите не е наша самоцел или инициатива. Това е едно постановление на МС, което ние сме длъжни да го гласуваме. Относно дебатирането в залата за финансирането на клетките на животните в Зоологическата градина във Варна, те също са по такава програма, която финансира подобни активи. Всичко това се прави с инвестиционна цел“, добави той.

Сивов даде мнение, относно транспорта във Варна, след като бе избран за председател на Комисията по транспорта.

„Градски транспорт е търговско дружество, което има социална функция. Аз като общински съветник не позволявах да има увеличение в цената на билетчето. Миналото лято имаше опити да се вдигне цената, но успяхме да запазим това, тя да бъде 1 лев. Направихме нещо доста по-интересно. За варненци, градският транспорт стана още по-евтин с приемането на промяната на наредбата и приемането на т.нар. „времеви превозен документ“. Градски траспорт се дигитализира и стана по-евтин за гражданите“, разказа още той.

Повече от разговора с Венцислав Сивов можете да чуете във видеото:

Проект „По пладне“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2022 г.

Публикувано от Силвана Димитрова