Категории: България

Абсурд в наша болница, довел до смърт: Изписаха лекарства за настинка на жена с инфаркт

Реклама

Абсурдният случай е от град Сандански. Жената отишла в Спешен център в града с болки в гърдите и повръщане. Направили й кардиограмата, която ясно е показвала инфаркта, а прегледалият пациентката й изписва болкоуспокояващи за настинка и я изпраща обратно у дома.

Жена отишла в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. Резултатът е фатален – след десет дни тя е починала, а лекари заявили на близките, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта, предава Нова телевизия.

На 8 октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в града. С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо”, обясни дъщерята на починалата – Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома. Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт. Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите – казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха за NOVA, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега – мъж.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 6 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 6 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 7 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 7 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 7 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 7 часа