in

Борисов извънредно: Нямаме зор за хартиена бюлетина. Искаме честност (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг. Той посочи това, че някои хора се опитват да привързват ГЕРБ към „хартиената коалиция“

„Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в Народното. Ние победихме категорично за пореден път с техния Изборен кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

„Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни“, допълни той.

„Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм“, каза Борисов.

Общественият съвет не само, че не трябва да бъде закрит, а напротив – удвоете го, каза Борисов. Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни.

Предлагам да говорите с колегите много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. От вчера темата за машинното гласуване се вдигна в САЩ, и настроенията също са 50/50.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.