Категории: България

Мустафа Карадайъ поиска да се наложат наказания заради отправени обиди от страна на ПП

Реклама

Председателят на ДПС – Мустафа Карадайъ поиска от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов да наложи наказания заради отправени по-рано обиди, според Движението, от парламентарната трибуна от страна на „Продължаваме Промяната“. Той каза, че мафията напуска защото тази трибуна неведнъж са призовавали да се правят забележки на тези народни представители които си позволяват обидни квалификации.

Председателят на парламентарната трупа на ПП Андрей Гюров прочете декларация срещу приетото снощи на второ четене в Изборния кодекс от правната комисия връщане на смесеното гласуване – с машини, и с хартиена бюлетина. След изявлението, депутатите от ПП излязоха от пленарната зала, предаде БТА.

„Народни представители, които чрез явно нарушение на конституцията на Република България, са се настанили на терена на политиката, да им позволявате да наричат своите опоненти „мафия“, г-н председател, не е позволено, не е добре“, обърна се Карадайъ към Рашидов.

Депутати, които в явно нарушение на закона пребиваваха във властта и си мислеха, че властта им се полага „барабар с машинациите на машините“, както и да ограничат правото на българските граждани да могат да гласуват, според тях това е проява на демокрация, продължи Карадайъ. А тези, по думите му, които се опитват да въведат един нормален ред, който съществува в цял свят, в Европа, ЕС , са наречени „мафия“, този модел го наричат „мафия“. Най-малко се прави забележка на такива народни представители, даже може да им се наложи най-тежко наказание – отстраняване от залата за няколко заседания, каза Мустафа Карадайъ.

Съжалявам, но няма на кого да направя забележка, отговори Вежди Рашидов, тъй като депутатите на ПГ вече бяха излезли от залата.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 34 минути

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди 59 минути

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди един час

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди един час

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 2 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 2 часа