in

Безотговорна майка изостави шестте си деца заради друг мъж и избяга в Германия

Многодетна майка от пловдивското село Кочево изостави шестте си деца и замина при друг мъж в Германия, става ясно от думите на доскорошния й любим Димитър Василев в Асеновградския съд. Той е разпитван по дело за настаняване на едно от децата й – 17-годишния Радко, при него. Доскорошния и приятел се грижи за най-голямата дете а тре от тях са поискали да бъдат настанени в дом.

Справка, направена от служители на районното управление, показва, че Руска Р. е напуснала страната на 6 август и оттогава не се е връщала. Три от децата ѝ са настанени в Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив на 12 март т.г., като майката е дала съгласие за това. От 6 август насам за две от останалите – 17-годишният Радко и 9-годишният Й.Р. се грижи приятелят ѝ Димитър Василев

Мъжът е живял на семейни начала с майката на 6-те деца. От 2012 г. той се грижи за тях и бил силно привързан. Жена му често напускала дома им в Кочево и изоставяла отрочетата си изцяло на него. Макар 9-годишният Й. да е роден по време на тяхната връзка, Димитър официално не е негов баща. През април обаче подал документи за припознаване на момчето.

„Наистина няма никаква отговорност от страна на майката. Лично съм помагал на това семейство. Руска непрекъснато ходи някъде, връща се. Трите й деца сами пожелаха да бъдат настанени в дом. Казват, че там са нахранени, на топли и чисти“, разказа пред „24 часа“ кметът на Кочево Павел Павлов.

Тримата живеят в къща с две стаи, малък салон и баня. Проверка  установила, че домът им е добре обзаведен и чист. В момента семейството изпитва финансови затруднения, понеже определящият се за баща нямал постоянни доходи и разчитал на пари от наемен труд и почасова сезонна работа. Не получавал и детски, тъй като не разполагал с документи за децата. Въпреки това предложението на социалните е 17-годишният Радко да бъде настанен при пастрока си.

На 9 ноември т.г. Районният съд в Асеновград реши, че Радко наистина е в риск заради отсъствието на майката му, която по думите на Димитър  не се интересува от тях и рядко ги посещава. Магистратите настаниха официално тийнейджъра при мъжа, който се грижи за него от години и определи режим на лични отношения между него и майката. Ако тя се върне, ще може да го вижда всяка неделя от 9 до 17 ч.

По думите му семейството я карало ден за ден. „Ако днес имат пари, изяждат ги и ги изпиват, а за утрешния ден нямат“, описа той. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Пловдив.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/