in

Задържаха собственик на пекарни за измами за над половин милион лева във Варна

Кадър: vbox7

Задържаха собственик на пекарни и негов работник за измами за над половин милион във Варна. На 17 ноември, служители на „Икономическа полиция“ са хванали двамата – на 43 и на 33 години. Служители на НАП са констатирали несъответствие на касовата наличност и отразените на касов апарат продажби.  Операцията е проведена под надзора на прокуратурата.

Първият е с множество криминални прояви, включително и за даване на подкуп, хулиганство, шофиране под въздействието на алкохол и други – собственик на известна верига пекарни.

Другият задържан мъж е негов работник, неизвестен до момента на органите на реда. След претърсване на осем адреса, униформените са събрали голям обем доказателства за разследваните данъчни престъпления – в размер на над 500 000 лв.

Паралелно с тези действия, служители на „Енерго про“ са установили четири манипулирани електромера, инсталирани в стопанисваните от задържания пекарни, като проверките продължават и в останалите обекти на фирмата му.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/